Σαντορινιός: Δεν είναι πατριωτικό να βάζεις μία σημαία και να την παρατάς

 «Το πού μπαίνει μια σημαία είναι ένα σύμβολο που πρέπει να το υπερασπίζεσαι και να το παρατάς και όχι να το βάζεις όπου θέλεις. Αυτό είναι πατριωτική στάση», δήλωσε ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός σχολιάζοντας την κίνηση των τριών νέων να υψώσουν σημαίες σε πέντε νησιά στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων.

Ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής σε συνέντευξή του στο ΘΕΜΑ 104,6 είπε ότι «Αν με τις πράξεις σου μπορείς να δημιουργήσεις πρόβλημα στη σημαία και τη χώρα σου δεν είναι πατριωτική πράξη. Τέτοια ζητήματα και ιδίως σε τέτοιες περιοχές συνιστούν θέματα εξωτερικής πολιτικής. Δεν πρέπει να παίζουμε όλοι με θέματα εξωτερικής πολιτικής».

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Νίκος Φίλης για πανηγυρισμούς της κυβέρνησης κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Καστελόριζο ο κ. Σαντορινιός τόνισε ότι «στο Καστελόριζο δεν πήγαμε για να πανηγυρίσουμε αλλά για να εγκαινιάσουμε ένα έργο πνοής για το νησί» και πρόσθεσε ότι :«αξίζει να πανηγυρίσεις γιατί η Ελλάδα θα αποκτήσει βαθμούς ελευθερίας και θα σταματήσουν να υπάρχουν Μνημόνια».