Σάο Πάολο: Κτίριο στο κέντρο της πόλης κατέρρευσε μετά από πυρκαγιά (vd)

Ένα μεγάλο κτίριο στο κέντρο της πόλης Σάο Πάολο της Βραζιλίας κατέρρευσε, την ώρα που πυροσβέστες επιχειρούσαν να σβήσουν πυρκαγιά που ξέσπασε στο εσωτερικό του.

Μάλιστα όπως υποστηρίζουν οι αξιωματούχοι της πόλης, από την πυρκαγιά για και την κατάρρευση είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρχουν θύματα, όμως προς το παρόν ο αριθμός τους δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί.

Σύμφωνα με το τοπικό κανάλι Globo TV, οι στιγμές που έζησε το κέντρο της πόλης ήταν δραματικές καθώς οι εικόνες δείχνουν ότι το πολυώροφο κτίριο έπεσε την ώρα που η φωτιά ήταν σε εξέλιξη και τα συντρίμμια κατέκλυσαν τους γύρω δρόμους.

Το τοπικά μέσα αναφέρουν επίσης ότι το κτίριο υπήρξε κάποτε επίσημη έδρα της ομοσπονδιακής αστυνομίας, ωστόσο εδώ και καιρό είχε εγκαταλειφθεί και αφέθηκε στα χέρια καταληψιών.

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε στις 1.36 τα ξημερώματα τέθηκε πλέον υπό έλεγχο καθώς στο σημείο επιχείρησαν τουλάχιστον 160 πυροσβέστες με 57 οχήματα. Το κτίριο βρισκόταν επί της οδού Λάργκο Ντο Παϊσάντο στο κέντρο του Σάο Πάολο.