Σαρώνει η παχυσαρκία στην Ρωσία- Αύξηση 50% την τελευταία πενταετία

Αρνητική αύξηση ως προς τα ποσοστά της παχυσαρκίας που πλήττουν ολοένα και περισσότερο τον πληθυσμό, φαίνεται πως σημειώνεται όσο περνούν τα χρόνια στην Ρωσία.

Το συγκεκριμένο συμπέρασμα αντλήθηκε έπειτα από μελέτη που εκπονήθηκε από το ρωσικό υπουργείο Υγείας.

Τι δείχνει η έρευνα για την παχυσαρκία

Το ρωσικό υπουργείο Υγείας, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα ποσοστά παχυσαρκίας που προέκυψαν έπειτα από ιατρικές εξετάσεις διαφόρων ασθενών.

«Στα τελευταία πέντε χρόνια (2011-2016) ο δείκτης των παχύσαρκων ατόμων αυξήθηκε κατά 45,4%, δηλαδή από τα 856,5 παχύσαρκα άτομα ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού έφθασε στα 1245,5 άτομα ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού».

Πιο συγκεκριμένα, ο Σεργκέι Μποϊτσόφ, αρμόδιος του τμήματος προληπτικής ιατρικής του ρωσικού υπουργείου Υγείας, γνωστοποίησε πως τα συγκεκριμένα στοιχεία προέκυψαν από στατιστικά δεδομένα που δείχνουν ότι η παχυσαρκία εντοπίζεται κατά την διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων που κάνει ο κόσμος, και «ως παράγοντας κινδύνου όλο και πιο συχνά αναφέρεται στις διαγνώσεις».

Αντίθετα με τα αρνητικά στοιχεία που προέκυψαν αναφορικά με την παχυσαρκία, παρατηρήθηκε από την άλλη μεριά το φαινόμενο της αύξησης των ατόμων τα οποία γυμνάζονται αγγίζοντας το ποσοστό μέσα στο 2016 του 34,2%.