Σε 70 οι συμμετοχές στην φετινή 34η Kosmima που ανοίγει αυλαία στις 19 Οκτωβρίου

Με τη συμμετοχή 70 εκθετών από τον κλάδο του κοσμήματος, τρεις εκ των οποίων προέρχονται από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία, ανοίγει αυλαία στις 19 Οκτωβρίου η 34η KOSMIMA, που θα διαρκέσει τρεις ημέρες και θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. 
    Οπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η διοργανώτρια ΔΕΘ-Ηelexpo, η έκθεση αναπτύσσεται στο περίπτερο 15, σε χώρο 1.200 τ.μ., και φιλοξενεί κατασκευαστές, εργαστήρια, σχεδιαστές, εισαγωγείς, αντιπροσώπους και χονδρεμπόρους κοσμημάτων, ωρολογίων και πολύτιμων λίθων, όπως επίσης και εταιρείες με ασημένια είδη, είδη συσκευασίας και μηχανήματα.     
    Μεταξύ των στόχων της KOSMIMA είναι το άνοιγμα νέων αγορών και η προβολή του ελληνικού κοσμήματος στις αγορές του εξωτερικού, ενώ η ημερομηνία διοργάνωσης της λειτουργεί ως προπομπός για την τάση που θα επικρατήσει τη χειμερινή περίοδο.
      Με την αφορμή της φετινής έκθεσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ, διοργάνωσαν τον 30ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, μια διοργάνωση-θεσμό, που σκοπό έχει την ανάπτυξη και την ανάδειξη του ελληνικού κοσμήματος. 
    Το φετινό θέμα του διαγωνισμού ήταν «30 Έλληνες καλλιτέχνες, έμπνευση για το κόσμημα». Οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να εμπνευστούν από τα έργα 30 Ελλήνων καλλιτεχνών, που έζησαν και δημιούργησαν στον 19ο και τον 20ο αιώνα και αντιπροσωπεύουν διάφορα καλλιτεχνικά ρεύματα της ζωγραφικής, της χαρακτικής και της γλυπτικής. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 25 άτομα (23 σπουδαστές και δύο επαγγελματίες), με 33 έργα.  Η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, ενώ όλα τα έργα θα εκτίθενται στην KOSMIMA. 
    Υπογραμμίζεται ότι στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της φετινής έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί στις 20/10, στις 13:30 το μεσημέρι, στο περίπτερο 15, διάλεξη της εθνολόγου και ειδικής συνεργάτιδος του Μουσείου Μπενάκη, Λίλα ντε Τσάβες, με θέμα «Το Ελληνικό Κόσμημα-Ένας Περίπλους στην Τέχνη από την Αρχαιότητα μέχρι Σήμερα».
 

©Πηγή: amna.gr