Σε δημοπρασία η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή Ford

Περισσότερα από 200 ιστορικά μοντέλα της Ford και της Lincoln πρόκειται να αποτελέσουν το αντικείμενο δημοπρασίας που θα διεξαχθεί από τον οίκο Bonhams στις 23 Ιουνίου.

Πιθανόν και η μοναδική ευκαιρία να αποκτήσει κανείς τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή μοντέλων της Ford στον πλανήτη προσφέρει η Bonhams, δημοπρατώντας τα εκθέματα του μουσείου Dan Hartogh που εδρεύει στο Αμστερντάμ της Ολλανδίας.

Σε δημοπρασία η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή Ford

Συγκεκριμένα, η συλλογή περιλαμβάνει περισσότερα από 210 ιστορικά μοντέλα της Ford και της Lincoln αλλά και πάνω από 50 μοτοσικλέτες. Κάθε ένα από τα οχήματα του μουσείου θα δημοπρατηθούν ξεχωριστά με τιμή εκκίνησης μόλις ένα δολάριο.

Ποιος είναι ο δημιουργός αυτού του μουσείου

Το μουσείο δημιουργήθηκε από τον Piet den Hartogh, ο οποίος απέκτησε το πρώτο του Ford το 1956. Η συλλογή του δεν άργησε να μεγαλώσει, καθώς ο Ολλανδός θέλησε να αποκτήσει κάθε μοντέλο που έφερε το μπλε οβάλ σήμα της αμερικανικής φίρμας.

Πάντως η συλλογή έγινε επισκέψιμη μόλις τη δεκαετία του 2000 όταν η σύζυγος του Piet den Hartogh είχε την ιδέα της δημιουργίας ενός μουσείου.