Σε καλό κλίμα οι συναντήσεις Τσακαλώτου-Ευρωπαίων στην Ουάσιγκτον

«Σε καλό κλίμα», σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες για την Παρασκευή επαφές του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με Ευρωπαίους αξιωματούχους στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο κ. Τσακαλώτος συναντήθηκε με το Γάλλο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, αργότερα με τον πρόεδρο του Eurogroup Μάριο Σεντένο, ενώ ακολούθησε συνάντηση με το Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ και με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

«Οι συναντήσεις έγιναν σε καλό κλίμα» ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες, όμως, δεν αναφέρθηκαν συγκεκριμένα στο περιεχόμενό τους.

Στη συνέχεια ολοκληρώθηκε η παρουσίαση που έκανε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών σε θεσμικούς επενδυτές και τραπεζίτες στα πλαίσια ημερίδας που διοργάνωσε η JP Morgan, όπου ανέλυσε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Για το Σάββατο ο κ. Τσακαλώτος έχει προγραμματισμένες επαφές με τη διοίκηση του Ταμείου, όπου θα συναντήσει την Κριστίν Λαγκάρντ, και αργότερα τον Πολ Τόμσεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ