Πλήθος κόσμου στη λιτάνευση της Π. Σουμελά – Αγ. Δημητρίου

Σε κλίμα κατάνυξης και με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου και των λειψάνων του, αλλά και της εικόνας της Παναγίας Σουμελά από το Βέρμιο, στη Θεσσαλονίκη.

Τις εικόνες μεταφέρουν στρατιωτικά οχήματα, ενώ η πομπή συνοδεύεται από την μπάντα της Αστυνομίας και από αγήματα του στρατού ξηράς και του ναυτικού.

Στη λιτάνευση των εικόνων συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων της πόλης και πλήθος κόσμου. Το παρών έδωσαν ο υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Καράογλου, ο βουλευτής της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, η προϊσταμένη του Γραφείου του Πρωθυπουργού Μαρία Αντωνίου, o Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής,

Προηγήθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πριν τη λιτανεία , την οποία τέλεσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, με την παρουσία μάλιστα δεκάδων Θεσσαλονικέων.

Πλήθος κόσμου στη λιτάνευση της Π. Σουμελά – Αγ. Δημητρίου

Διαδρομή των εικόνων στη Θεσσαλονίκη

Να σημειωθεί πως θα ακολουθήσει τη διαδρομή από την οδό Αγίου Δημητρίου, τις οδούς Βενιζέλου, Ολύμπου και Πελοποννήσου και θα καταλήξει και πάλι στον ναό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης.

Πλήθος κόσμου στη λιτάνευση της Π. Σουμελά – Αγ. Δημητρίου