Σε κρίσιμη κατάσταση ο 6χρονος που κατανάλωσε αλκοόλ

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να παραμείνει η υγεία του 6χρονου παιδιού που έπεσε σε κώμα μετά από κατανάλωση αλκοόλ το βράδυ της Τετάρτης και νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝ Ηρακλείου.

Ο 6χρονος από τη Μεσάρα βρίσκεται σε καταστολή με τους γιατρούς να το παρακολουθούν στενά. «Οι γιατροί βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του παιδιού και έχουν κάνει μία μεγάλη γκάμα εξετάσεων θέλοντας να αποκλείσουν μια σειρά παθολογικών αιτιών» επεσήμανε στις δηλώσεις του στο cretapost.gr ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιάννης Φανουργιάκης, τονίζοντας ότι ο μικρός δεν έχει διαφύγει ακόμη τον κίνδυνο.

«Το 6χρονο παιδί νοσηλεύεται στην Εντατική Παίδων του νοσοκομείου σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση. Δεν έχει ξεφύγει ακόμη τον κίνδυνο. Χρειάζεται χρόνος. Οι θεράποντες γιατροί αυτή τη στιγμή παρακολουθούν συνεχώς το παιδί, βλέποντας πως αντιδρά στην αγωγή που του έχουν χορηγήσει» πρόσθεσε ο κ. Φανουργιάκης.

Ενημερώθηκαν οι κοινωνικές υπηρεσίες

Στο μεταξύ από την πρώτη στιγμή που έφτασε στο νοσοκομείο ο 6χρονος οι γιατροί, ενεργώντας βάσει νόμου ενημέρωσαν την αστυνομία, τον εισαγγελέα αλλά και τις κοινωνικές υπηρεσίες.

«Υπάρχει μια πάγια διαδικασία σε τέτοιες περιπτώσεις. Κάθε φορά που έρχεται οποιοδήποτε ανήλικο στο νοσοκομείο κατ’ αρχήν ενημερώνεται το αστυνομικό τμήμα, στη συνέχεια ο εισαγγελέας Ανηλίκων και στη συνέχεια οι Κοινωνικές υπηρεσίες. Ο νομοθέτης έχει προβλέψει πάρα πολύ καλά τι κινήσεις πρέπει να κάνει ο κάθε γιατρός όταν βλέπει οτιδήποτε. Δεν υπάρχουν κενά, όλοι αυτοί που ασχολούνται με παιδιά ή με ανθρώπους που έχουν ψυχικές ασθένειες γνωρίζουν από την εκπαίδευσή τους το πως θα διαχειριστούν και το πως θα αντιμετωπίσουν κάθε περιστατικό» τόνισε ο Γ. Φανουργιάκης.