Σε παλιά βάση του ΝΑΤΟ οι φυλακές Κορυδαλλού

Σε κλειστή βάση του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο πρόκειται να μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού, καθώς η ειδική επιτροπή του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επέλεξε το συγκεκριμένο ακίνητο για να στεγάσει το μεγαλύτερο σωφρονιστικό ίδρυμα της χώρας.

Η πεντασέλιδη έκθεση παραδόθηκε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας στην ηγεσία του υπουργείου και αυτό που μένει είναι να γίνει δεκτή η εισήγηση και να ξεκινήσει το έργο.

Η Επιτροπή επέλεξε τον Ασπρόπυργο καθώς η Αυλώνα που συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητές είναι σε μεγάλη απόσταση από την Αθήνα,τα δικαστήρια, τα νοσοκομεία και τη ΓΑΔΑ.

Η έκταση που επελέγη είναι 93 στρέμματα ενώ εξετάζεται το πως θα χρηματοδοτηθεί η μετεγκατάσταση των φυλακών αλλά και τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας που πρόκειται να τοποθετηθούν.

Για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου, η μετεγκατάσταση του Κορυδαλλού αποτελεί το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί και γι’ αυτό όλα κινούνται εντός των αρχικών χρονικών ορίων.

Ετσι, με την παράδοση του πορίσματος, εκτός από το σημείο όπου θα ανεγερθούν οι νέες φυλακές υποδίκων, αυτά που εξετάζονται είναι τόσο ο τρόπος που θα χρηματοδοτηθεί το όλο εγχείρημα όσο και τα συστήματα ασφαλείας, σε συνδυασμό φυσικά με τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων.