Σέντρα από το…μέλλον στη Βραζιλία

Ξεκινάει αύριο στη Βραζιλία το 18ο Παγκόσμιο Κύπελλο U-17, με την διεξαγωγή της συνάντησης στη Μπραζίλια, ανάμεσα στην οικοδέσποινα και τον Καναδά.
Μία διοργάνωση, όπου θα παρουσιαστούν τα αστέρια που θα λάμψουν στο μέλλον στα γήπεδα του κόσμου.

Πριν από δύο χρόνια, στην Ινδία το 2017, η Αγγλία κέρδισε τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο U-17, επικρατώντας της Ισπανίας στον τελικό. Ωστόσο, τα νεαρά «Τρία Λιοντάρια» αποκλείστηκαν κατά τη διάρκεια της φάσης των ομίλων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U-17 που διεξήχθη στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας τον Μάιο.

Με την απουσία της Αγγλίας, η Νιγηρία (2013-2015) και η Βραζιλία (1997-1999), παραμένουν οι μόνες χώρες που μπόρεσαν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους.

Η Νιγηρία, διατηρώντας τρομερά ρεκόρ και παράδοση σε αυτές τις ηλικίες, είναι και πάλι φαβορί για την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου. Ωστόσο, αν θέλει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες, θα πρέπει να βελτιωθεί σε σχέση με την εικόνα και την τέταρτη θέση στο φετινό Κύπελλο Εθνών Αφρικής  U-17. Μετά την αποτυχία να προκριθεί στο τελευταίο τουρνουά στην Ινδία πριν από δύο χρόνια, η Νιγηρία δείχνει πρόθυμη να υπενθυμίσει σε όλους γιατί είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία αυτού του διαγωνισμού με οκτώ τελικούς και πέντε τίτλους, όπως αναφέρει σε σχετικό της αφιέρωμα  η ιστοσελίδα της FIFA.

 

©Πηγή: amna.gr