Σερβία: Επαναφορά της χρήσης μάσκας λόγω κορονοϊού

Η Επιτροπή Δημόσιας Υγείας στη Σερβία επανέφερε την υποχρεωτική χρήση μάσκας για την πρόληψη της πανδημίας του κορονοϊού.

Αποφασίστηκε να είναι υποχρεωτικές οι μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς και έγινε αυστηρή σύσταση για την χρήση τους και σε όλους τους κλειστούς χώρους. Η απόφαση οφείλεται στην αύξησης των νέων κρουσμάτων που παρατηρείται τελευταία.

Επίσης αποφασίστηκε να επανέλθει το καθεστώς νοσοκομείου αναφοράς για την Covid-19 σε μία κλινική του Βελιγραδίου.

Τα κρούσματα:

Σήμερα στην Σερβία επιβεβαιώθηκαν 102 νέα κρούσματα κορονοϊού ενώ απεβίωσε ένας ασθενής. Ο αριθμός των θανάτων έφτασε τους 263. Από την εκδήλωση της πανδημίας μέχρι σήμερα έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό 13.092 άτομα. Τα ενεργά κρούσματα είναι 775 ενώ 19 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι.

Μετά την γνωστοποίηση ότι προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό ο Νόβακ Τζόκοβιτς, νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης ανδρών στο τένις, όπως επίσης συναθλητές του και προπονητές που συμμετείχαν στο τουρνουά Adria, που διοργάνωσε ο Σέρβος τενίστας, ακυρώθηκε το εκπαιδευτικό τουρνουά μπάσκετ που διοργάνωνε η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης της Σερβίας (KSS) από τις 25 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου στο Κοπαόνικ με την συμμετοχή παικτών της εθνικής ομάδας.

Ταυτόχρονα στη Σερβία τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, κυρίως εξαιτίας των εκλογών, αποσύρθηκαν όλα τα μέτρα περιορισμού που είχαν επιβληθεί για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ενώ ποδοσφαιρικοί αγώνες διοργανώθηκαν με δεκάδες χιλιάδες φιλάθλους, το τουρνουά Adria του Τζόκοβιτς επισκέφτηκαν χιλιάδες θεατές μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά που φωτογραφίζονταν και έπαιρναν αυτόγραφα από τους αθλητές.

Οι επιδημιολόγοι εκφράζουν φόβους ότι αυτή η ανευθυνότητα μπορεί να προκαλέσει δραματική αύξηση των νέων κρουσμάτων τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Δείτε ακόμη:

© politic.gr