(φωτό αρχείου)

«Σήμα κινδύνου η φωνή απόγνωσης των κατοίκων των Εξαρχείων»

«Σήμα κινδύνου για τον πολιτισμό στην Ελλάδα του 21ου αιώνα και χαστούκι στην κυβέρνηση» αποκαλεί η Νέα Δημοκρατία την πρωτοβουλία 400 κατοίκων και επαγγελματιών των Εξαρχείων να καταγγείλουν στην εισαγγελία 22 παράνομες πράξεις που βιώνουν καθημερινά μπροστά στα μάτια της.

Στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι άφησε μια ιστορική γειτονιά της Αθήνας να μεταβληθεί «σε αυτόνομο κράτος της κουκούλας, των ναρκωτικών, των εμπρησμών και των επεισοδίων».

«Η αστυνομία απουσιάζει κατόπιν πολιτικών εντολών»

Όπως επισημαίνεται από πλευρά Ν.Δ. η φωνή απόγνωσης των κατοίκων των Εξαρχείων πρέπει να φτάσει στα αυτιά της κυβέρνησης: «Οι ίδιοι οι Εξαρχειώτες μιλούν για ανθρώπινα θύματα και λεηλατημένες περιουσίες, περιγράφουν απειλές και τραμπουκισμούς, δείχνουν ανάγλυφα το κράμα ποινικής και τάχα αναρχικής βίας που τρομοκρατεί την περιοχή. Διαμαρτύρονται για τη μεταφορά των ΕΛΤΑ, των τραπεζών και άλλων δημόσιων υπηρεσιών -ακόμη και στάσεων λεωφορείων- προς χάριν των κουκουλοφόρων. Και, κυρίως, καταγγέλλουν ότι η αστυνομία απουσιάζει κατόπιν πολιτικών εντολών».

«Το ποτήρι ξεχείλισε…»

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Καθώς το ποτήρι ξεχείλισε -με εξαγωγή, μάλιστα, της παρανομίας και στις όμορες περιοχές, όπως δείχνει και η κατάσταση στο Πεδίο του Άρεως και στο ιστορικό κέντρο- οι Αθηναίοι θέλουν πίσω τις συνοικίες, τα σπίτια, τη ζωή τους. Δεν θέλουν να πληρώνουν φόρους και εισφορές και να εισπράττουν μολότοφ, ναρκωτικά, καταλήψεις και μπραβιλίκια.

Τα σημερινά γεγονότα δείχνουν ότι και στο θέμα της Ασφάλειας, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να δώσουν λύσεις στον πολίτη. Είναι, λοιπόν, καιρός να οργανωθεί η δική τους «καθαρή έξοδος» από την κυβέρνηση».