Σημείο αναφοράς η 15η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η 15η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης και ήδη αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 6 Μαΐου και αποτελεί πόλο έλξης για πολίτες κάθε ηλικίας.

Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, εξάλλου, συναντά κανείς το μαγικό κόσμο των βιβλίων, των κόμικ, των λουλουδιών, των γεύσεων, του πολιτισμού, της παράδοσης, της ιστορίας και της ανακύκλωσης-κυκλικής οικονομίας.

Βιβλία και επιλογές για… όλα τα γούστα στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου

Το «μενού» της έκθεσης περιλαμβάνει 285 εκδότες από την Ελλάδα και 22 ξένα κράτη, περί τις 500 εκδηλώσεις, πλήθος συγγραφέων, Ελλήνων και ξένων, τιμώμενες χώρες αυτές της Γαλλοφωνίας και κεντρικό θέμα τη «Δημοκρατία στον 21ο αιώνα».

Η ΔΕΒΘ καλύπτει τα Περίπτερα 13, 14 και 15, ενώ διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo, τον δήμο Θεσσαλονίκης, τους Συλλόγους Ελλήνων Εκδοτών και ανεξάρτητους εκδότες, με τη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων και υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο Frank Miller στο Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con»

Μέχρι τις 6 Μαΐου, εξάλλου, το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» φιλοξενεί το φετινό Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con», το απόλυτο φεστιβάλ στην Ελλάδα για τους εντός και εκτός των συνόρων φίλους των κόμικς, του animation και όλων όσα σχετίζονται με τις συγκεκριμένες μορφές τέχνης.

Εκεί θα βρίσκεται, μάλιστα, ο Frank Miller, ο κορυφαίος εν ενεργεία σχεδιαστής στον πλανήτη και ορισμένα από τα σημαντικότερα ονόματα της 9ης Τέχνης.

Σημείο αναφοράς η 15η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν μια ανεπανάληπτη συναυλία αφιερωμένη στο «Star Wars» υπό τους ήχους της MOYSA, της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, αλλά και να συμμετάσχουν σε απολαυστικά παιχνίδια γνώσεων με παρουσιαστές τον Γιάννη Σερβετά και τον Δημήτρη Μεντζέλο.

Στο πλαίσιο του «The Comic Con» έχουν προγραμματιστεί μία σειρά από workshops και masterclasses, cosplayer events, μοναδικά χάπενινγκ και διαγωνισμοί με απίστευτα δώρα (αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα στην διεύθυνση: http://thecomiccon.gr/el/programma/).

Το 4ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης

Ακόμη, σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι τις 6 Μαΐου το 4ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης, το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης (με συνδιοργανωτή μεταξύ άλλων την ΔΕΘ-Helexpo) και κεντρικό θεματικό άξονα την ανακύκλωση στην εκπαίδευση. Το 4ο Φεστιβάλ πραγματοποιείται στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του Περιπτέρου 8, ενώ μεταξύ των δράσεων του περιλαμβάνεται το Λούνα-Παρκ Ανακύκλωσης, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης.

Η Ανθοέκθεση, η Κρήτη και ο Πόντος

Όσοι διαβούν τις πύλες του Εκθεσιακού Κέντρου μπορούν να επισκεφθούν και την Ανθοέκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 13 Μαΐου, αλλά και την έκθεση «Κρήτη: Η μεγάλη συνάντηση – τοπικές γεύσεις Ελλάδας», στο περίπτερο 12, η οποία θα είναι ανοιχτή έως τις 6 Μαΐου.

Τέλος, στο περίπτερο 2 συνεχίζεται η πολυθεματική έκθεση «ΠΟΝΤΟΣ: Δικαίωμα και υποχρέωση στη μνήμη», που θα διαρκέσει έως τις 27 Μαΐου και συνοδεύεται από ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.

Σημείο αναφοράς η 15η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης