φωτογραφία αρχείου

Σιμόπουλος: Επιτυχημένο το 13ο Συνέδριο της ΝΔ

Απόλυτα ικανοποιημένος για τη μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης δήλωσε πως είναι ο βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης, Στράτος Σιμόπουλος μιλώντας στον flash99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

«Αυτό έλειπε και να μην είμαι. Υπάρχει ένα σύνολο από νομοσχέδια τα οποία περιλαμβάνουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες και σε προσωπικό επίπεδο πίστευα και πιστεύω ότι χρειαζόταν η χώρα. Μεταρρυθμίσεις όπως το άσυλο έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό. Χθες ο πρωθυπουργός προανήγγειλε τη δυνατότητα των αρχών να περιορίζουν με κάποιον τρόπο στα πεζοδρόμια ή σε ένα σημείο του δρόμου όσες διαδηλώσεις είναι πολύ μικρές. Δεν γίνεται 50 άτομα να διαλύσουν τα κέντρα των πόλεων κυρίως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Και αυτό θέλει μία απόφαση. Ούτε επιτρέπεται ορισμένοι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές χωρίς να έχουν την πλειοψηφία του εργατικού κινήματος να το δυναστεύουν. Και αυτό γίνεται με νομοσχέδιο που πέρασε όπου θα υπάρχει ηλεκτρονική ψηφοφορία και θα δημιουργηθεί μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων” τόνισε ο κ. Σιμόπουλος.

Όπως υπογράμμισε “Αυτά είναι πράγματα που δεν είχαν γίνει πέρα από ένα μπαράζ μείωσης φόρων που έρχεται χωρίς να υπάρχει δημοσιονομικός χώρος έτσι όπως ισχυριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή δε βρήκαμε δημοσιονομικό χώρο αλλά τον δημιουργήσαμε με την πολιτική μας και προχωρούμε και σε μειώσεις φόρων».

Ο κ. Σιμόπουλος σχολιάζοντας τις δύο ομιλίες του προέδρου της ΝΔ είπε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα της σύγχρονης κεντροδεξιάς, όπως ο ίδιος και τα στελέχη πιστεύουν ότι πρέπει να είναι και αυτό είναι πολύ σημαντικό και πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός παρουσίασε και το κυβερνητικό έργο μέχρι τώρα που είναι πολύ σημαντικό αλλά και το γενικότερο πλαίσιο το πως θα βαδίσει κυβερνητικά από εδώ και πέρα.

Αναφερόμενος στο θέμα του ΟΑΣΘ είπε πως οι πολίτες μετά το Φεβρουάριο θα δουν τις αλλαγές. «Η νέα διοίκηση δεν μπορούσε να κάνει τη σύμβαση με τα ΚΤΕΛ ούτε  να προχωρήσει στην ενοικίαση μεταχειρισμένων λεωφορείων, επειδή ήταν σε διαδικασία εκκαθάρισης και έπρεπε να δημιουργηθεί μία καινούργια εταιρεία από τον Ιούνιο η οποία θα ήταν το διάδοχο σχήμα του σημερινού ΟΑΣΘ και δεν το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Είχε πολύ λίγες δυνατότητες ενεργειών η παρούσα διοίκηση. Με την τροπολογία που πέρασε τις προηγούμενες μέρες σταματάει αυτή η αβεβαιότητα και θεωρώ πως θα το νιώσουν στην καθημερινότητά τους οι Θεσσαλονικείς από το Φεβρουάριο και μετά».

” Η Θεσσαλονίκη δεν είναι ριγμένη”

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί πως η Θεσσαλονίκη είναι «ριγμένη» απάντησε αρνητικά. «Δεν νιώθω κάτι τέτοιο. Είναι ριγμένη όταν δώσαμε λύση σε 300 καταστήματα στη Λαχαναγορά; Είναι ριγμένη όταν έδωσε εντολή και προχωράει γρήγορα το χωρικό για τη ΔΕΘ ή το χωρικό σχέδιο για το γήπεδο του ΠΑΟΚ; Όταν Θα παραδοθεί η δυτική περιφερειακή μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα;» διερωτήθη.

Ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ικανοποιημένος για το θέμα της κατασκευής του γηπέδου του ΠΑΟΚ τονίζοντας «Θεωρώ ότι η προηγούμενη κυβέρνηση το ξεκίνησε και η παρούσα δεσμεύτηκε και το προχωράει ικανοποιητικά. Η δέσμευση είναι αυτό το χωρικό σχέδιο στο οποίο εμπλέκονται πάρα πολλοί φορείς να είναι έτοιμο περί το α εξάμηνο του 2020. Ναι προχωράει».

” Ο Αντώνης Σαμαράς στήριξε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση”

Κληθείς να σχολιάσει την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο 13 Συνέδριο της ΝΔ είπε πως ένας πρώην πρωθυπουργός έχει τη δυνατότητα να μιλάει για όλα τα θέματα, να παρεμβαίνει και να καταθέτει τις προσωπικές του απόψεις. «Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένας πρώην πρωθυπουργός ο οποίος διαχειρίστηκε την περίοδο 2012-2014 πολλά από τα θέματα τα οποία ανέφερε. Χθες ουσιαστικά στήριξε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για το μεταναστευτικό. Δεν είπε κάτι που δεν κάνει η κυβέρνηση. Μίλησε για κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, τα οποία η κυβέρνηση έχει εξαγγέλλει. Μίλησε για χωρισμό προσφύγων από οικονομικούς μετανάστες, είναι κάτι που το κάνει η κυβέρνηση. Απλώς έχει την δυνατότητα ως πρώην πρωθυπουργός να χρησιμοποιεί και μία διαφορετική φρασεολογία την οποία ο ίδιος επιλέγει».

Όσον αφορά στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και στο αν υπάρχει ο κινδυνος εσωστρέφειας στη ΝΔ είπε πως “είναι ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά τον πρόεδρο της ΝΔ Θεωρώ ότι δε φαίνεται κάτι τέτοιο ακόμα και κάποιες δηλώσεις που υπάρχουν είναι πάντα μέσα σε ένα πλαίσιο το οποίο δε δημιουργεί εσωστρέφεια.

“Δεν απογοητεύτηκα που δεν έγινα υπουργός”

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Σιμόπουλος είπε πως δεν απογοητεύτηκε που δεν έγινε υπουργός. “Δεν νιώθω καμία απογοήτευση που δεν έγινα υπουργός. Η Βουλή σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις πολλή δουλειά. Προσπαθώ να είμαι ενεργός πολιτικός. Η εκλογή στη Βουλή είναι πιο σημαντική από το υπουργείο γιατί η υπουργική θέση είναι δοτή ενώ η θέση του βουλευτή όχι. Δεν μπορεί να κανείς να στη πάρει πίσω. Μόνο οι εκλογές”.

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Στράτου Σιμόπουλου στον flash99,4.