ΙΝΤΙΜΕ

«Σκιάχτρο που διώχνει τους καταθέτες ο Τσίπρας»

Με σκιάχτρο που διώχνει τους καταθέτες παρομοίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης τον Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι παραμένει στην εξουσία, τόσο δεν θα μπορεί να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία. «Ο Τσίπρας λειτουργεί ως σκιάχτρο που διώχνει καταθέτες γιατί δεν τον εμπιστεύονται. Αν φύγει, θα φύγουν και τα κάπιταλ κοντρόλ», ήταν η χαρακτηριστική του αναφορά.

«Η Ελλάδα χρειάζεται πρωθυπουργό που να εμπνέει εμπιστοσύνη»

Πρόσθεσε επίσης ότι η Ελλάδα χρειάζεται έναν πρωθυπουργό που θα εμπνέει εμπιστοσύνη ώστε να οικοδομηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον.

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές ο κ. Γεωργιάδης πως «στόχος είναι η πανευρωπαϊκή νίκη του ΕΛΚ. «Οφείλουμε να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη για το πόσο θετικά έχει συμπεριφερθεί η Ευρώπη στον ελληνικό λαό. Είναι καλύτερη η συγκυρία σήμερα, γιατί το 2014 ο ελληνικός λαός είχε φαντασιώσεις. Σήμερα – και αυτό είναι το μόνο καλό που έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα – δεν υπάρχουν αυταπάτες. Και γι’ αυτό πιστεύω ότι ο αντι-ευρωπαϊσμός είναι σε χαμηλότερα επίπεδα», πρόσθεσε.

Ο κύκλος των επαφών

Κατά τη διήμερη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΕΛΚ, Αντόνιο Λόπεζ Ιστούριθ και τον αντιπρόεδρο του ΕΛΚ, Ντάρα Μέρφι. Παράλληλα, μίλησε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου, με θέμα «Η επόμενη μέρα μετά τη λήξη του προγράμματος», καθώς και σε εκδήλωση στο Wilfried Martens Centre.