ΙΝΤΙΜΕ

Σκοπιανοί έφερναν στην Ελλάδα 13 Πακιστανούς

Σκοπιανοί διακινητές μεταναστών έφερναν στην Ελλάδα 13 Πακιστανούς και συνελήφθησαν στην Ασπροβάλτα της Θεσσαλονίκης ύστερα από επεισοδιακή καταδίωξη.

Το ΙΧ των δυο κατηγορούμενων, ηλικίας 28 και 40 χρόνων, εντοπίστηκε στην Εγνατία οδό, στο ύψος των Κερδυλλίων. Όταν οι αστυνομικοί τους έκαναν σήμα να σταματήσουν οι δυο διακινητές το αγνόησαν και προσπάθησαν να διαφύγουν αναπτύσσοντας ταχύτητα. Όπως ήταν φυσικό ακολούθησε καταδίωξη η οποία έληξε με την ακινητοποίηση του ύποπτου οχήματος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που ακολούθησε, οι συλληφθέντες είχαν παραλάβει τους μετανάστες από τον Έβρο, με σκοπό να τους μεταφέρουν στην Αθήνα. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι διακινούμενοι, είχαν καταβάλλει προηγουμένως 1800 ευρώ, ο καθένας, για το ταξίδι έως την πρωτεύουσα.

«Σκούπα» των αρχών στην περιοχή ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, επιχείρηση στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Διαλογής, στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν αστυνομικοί της διεύθυνσης αλλοδαπών, με στόχο, όπως ανακοινώθηκε, «την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό αλλοδαπών που διαμένουν παράνομα στη χώρα».

Συνελήφθησαν 17 αλλοδαποί, υπήκοοι Λιβύης, Πακιστάν και Αλγερίας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή στην ελληνική επικράτεια. Κατά την ίδια επιχείρηση, προσήχθησαν άλλοι 15 αλλοδαποί που τελικώς αφέθηκαν ελεύθεροι.