Σκότωσε την πρώην του και αυτοκτόνησε live στο Facebook

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στην Καμπότζη, καθώς ένας άνδρας σκότωσε την πρώην σύζυγό του και κατόπιν αυτοκτόνησε live στο Facebook, πέ το απονενοημένο διάβημά του.

Αντίστοιχα περιστατικά έχουν συμβεί και σε άλλα μέρη του κόσμου στο παρελθόν, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Καμπότζη, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στη χώρα.

Υπολογίζεται, εξάλλου, ότι σχεδόν το ένα τρίτο των 15,8 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας χρησιμοποιεί το Facebook, με τον ιστότοπο να αποτελεί βασική πηγή ενημέρωσης για πολλούς, κυρίως τους νέους.

Τι αναφέρει η αστυνομία για τον άνδρα που αυτοκτόνησε live στο Facebook

Ο Ρα Τσάι Ρατ, 21 ετών, σκότωσε την πρώην σύζυγό του σε ένα σχολείο στην επαρχία Κάνταλ την Πέμπτη (19/4) και στη συνέχεια πήγε στη γέφυρα Τσουμπάσα που βρίσκεται εκεί κοντά και πήδηξε στον ποταμό Μεκόνγκ. Μόνο η αυτοκτονία μεταδόθηκε απευθείας στο Facebook, επεσήμανε η αστυνομία.

«Δεν έχει ξανασυμβεί. Είναι η πρώτη τέτοια υπόθεση», δήλωσε ο Κερτ Τσάνταριντ, εκπρόσωπος της αστυνομίας, αναφερόμενος στην απευθείας μετάδοση της αυτοκτονίας.

Το Reuters κατάφερε να έχει πρόσβαση στο video της αυτοκτονίας σήμερα στο Facebook. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν κάποιος χρήστης του ιστότοπου κατήγγειλε το περιεχόμενο του βίντεο ή ζήτησε να κατέβει.

Εκπρόσωπος του Facebook στη Σιγκαπούρη επεσήμανε, ότι η εταιρεία δεν είναι ακόμη σε θέση να σχολιάσει την υπόθεση.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters