Σκοτώθηκαν κινέζοι τουρίστες στη Βόρεια Κορέα

Τροχαίο δυστύχημα με νεκρούς κινέζους τουρίστες σημειώθηκε στη Βόρεια Κορέα όπως μετέδωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το αγγλόφωνο δίκτυο της κινεζικής δημόσιας τηλεόρασης το λεωφορείο που μετέφερε τους τουρίστες έπεσε από γέφυρα με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 30 ανθρώπων. Λίγη ώρα αργότερα ωστόσο διέγραψε το μήνυμα από τη ροή αναρτήσεών του, άγνωστο για ποιο λόγο.

Το ΥΠΕΞ της Κίνας πρόσθεσε ότι κινέζοι διπλωμάτες μετέβησαν εσπευσμένα στην επαρχία Βόρεια Χουάνγκχε, δίχως πάντως να δίνει σαφή απολογισμό νεκρών και τραυματιών.

Δημοφιλής τουριστικός προορισμός

Ως έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό βλέπουν τη Βόρεια Κορέα πολλοί Κινέζοι, παρότι για τους περισσότερους είναι ασυνήθιστος και απόμακρος.

Κατά εκτιμήσεις του νοτιοκορεατικού Korea Maritime Institute, ο τουρισμός εισφέρει έσοδα 44 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως στη Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το 80% των τουριστών στη Βόρεια Κορέα είναι Κινέζοι.

Η Κίνα είχε ανακοινώσει ότι 237.000 πολίτες της επισκέφθηκαν τη Βόρεια Κορέα το 2012, αλλά σταμάτησε να δίνει στη δημοσιότητα σχετικές στατιστικές το 2013.