Σλοβενία: Επίσημη πρώτη για τον σιδηροδρομικό άξονα “Amber”

Βιομηχανικά κέντρα και τερματικούς σταθμούς διατροπικών μεταφορών στην Πολωνία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία και τη Σλοβενία, διασυνδέει ο σιδηροδρομικός εμπορευματικός διάδρομος “Amber”, που πρόσφατα εγκαινιάστηκε επισήμως, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Κόπερ.
Οπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για έναν άξονα που συνδέει την Αδριατική Θάλασσα με τα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας, ο οποίος αποτελεί εναλλακτική λύση για τις μεταφορικές οδούς μεταξύ ευρωπαϊκού Βορρά και Νότου. Το Κόπερ είναι το μοναδικό θαλάσσιο λιμάνι του. 
Ο διευθύνων σύμβουλος του έργου, Gerhard Troche, δήλωσε ότι ο σιδηροδρομικός διάδρομος Amber αποτελεί πλατφόρμα που επιτρέπει σε όλους τους ενδιαφερόμενους να αντιμετωπίσουν με επιτυχία ζητήματα και προκλήσεις που τους απασχολούν σε σχέση με τις εμπορευματικές μεταφορές και, παράλληλα, τους παρέχει αξιόπιστες λύσεις διεθνών σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών. Στόχος του Amber είναι να βελτιώσει τις διασυνοριακές σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.