Σοκ : Έκλεψαν πίνακα του Πικάσο από επιχειρηματία

Θύμα πλεκτάνης κατήγγειλε πως έπεσε γνωστή επιχειρηματίας από την Αθήνα, αφού δύο επιτήδειοι άνδρες την έπεισαν ότι είναι εκτιμητές τέχνης και της έκλεψαν αυθεντικό πίνακα του Πάμπλο Πικάσο, αξίας πάνω από 100.000 ευρώ. Η 35χρονη ήθελε να πουλήσει τον πίνακα και οι δύο άνδρες την διαβεβαίωσαν πως θα της έβρισκαν γρήγορα αγοραστή.

Μια περίεργη υπόθεση υπεξαίρεσης πολύτιμου πίνακα ζωγραφικής, ερευνούν από χθες οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Συντάγματος. Με μεγάλη ευκολία φαίνεται πως απέσπασαν το σπάνιο έργο τέχνης δύο άνδρες – ο ένας ελληνικής και ο άλλος ρουμανικής καταγωγής από τη σύζυγο γνωστού επιχειρηματία που εδράζεται στην Αθήνα. Η γυναίκα κατήγγειλε πως οι δύο άνδρες την προσέγγισαν ως εκτιμητές και ως έμποροι έργων τέχνης και την έπεισαν πως μπορούν να πουλήσουν τον πίνακα για 300.000 ευρώ, μολονότι η τιμή του υπολογίζεται στην πραγματικότητα περί τα 100.000 ευρώ. Η 35χρονη είχε νόμιμα στην κατοχή της τον πίνακα του διάσημου Ισπανού ζωγράφου και το τελευταίο διάστημα ενδιαφερόταν να τον πουλήσει.

Η απάτη με τον πίνακα του Πικάσο

Πριν από μερικές ημέρες οι δύο απατεώνες έκλεισαν ραντεβού με το θύμα τους στο Κολωνάκι, προκειμένου να παραλάβουν το έργο τέχνης και να το δειγματίσουν σε υποτιθέμενο αγοραστή. Η 35χρονη θεωρώντας το μεγάλη ευκαιρία, και δείχνοντας τυφλή εμπιστοσύνη – άγνωστο για ποιο λόγο – στους δύο άνδρες, τούς παρέδωσε τον πίνακα και περίμενε νέα τους το συντομότερο δυνατό. Ανέμενε ενημέρωση για την αγοραπωλησία εδώ και πολλές μέρες και το χρονικό όριο που είχε θέσει ήταν μέχρι τις 14 Οκτώβρη. Αφού πέρασε αυτή η ημερομηνία κατάλαβε πως οι δύο άνδρες την ξεγέλασαν και έσπευσε στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος για να καταθέσει μήνυση.

Οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ωστόσο είναι δύσκολο να εντοπιστούν τα ίχνη των δύο δραστών που, κατά πάσα πιθανότητα, έδωσαν ψεύτικα στοιχεία στην επιχειρηματία. Είναι πολύ πιθανό μέσα στις επόμενες μέρες η ιδιοκτήτρια του πίνακα να κληθεί εκ νέου στο τμήμα για συμπληρωματική κατάθεση.