Σολτς: «Η λύση στο ελληνικό πρόγραμμα απαιτεί πολλές εβδομάδες»

Αρκετές εβδομάδες ακόμη θα διαρκέσει το θέμα λύσης του ελληνικού προγράμματος και της οριστικής λήξης του όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

«Η κατάσταση είναι διαφορετική από ό,τι ήταν πριν από ένα-δυο χρόνια. Γι’ αυτό μπορεί κανείς να ελπίζει ότι το πρόγραμμα θα οδηγηθεί με καλό τρόπο στην λήξη του» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο n-tv και στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον ο κ. Σολτς.

Μάλιστα σε ανταπόκριση της εφημερίδας Rheinische Post από την Ουάσιγκτον, υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα πρέπει σύντομα να σταθεί στα δικά της πόδια» γίνεται λόγος για προετοιμασία του Ολαφ Σολτς και άλλων πιστωτών της Ελλάδας για το τελευταίο πρόγραμμα στήριξης.

 Επιθυμία των πιστωτών να «βγει» τον Αύγουστο

Η απελευθέρωση της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης τον προσεχή Αύγουστο είναι η επιθυμία των πιστωτών της, όπερ σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας στο Ecofin που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στη Σόφια.

Η λύση θα απαιτήσει «πολλές ακόμη εβδομάδες», δήλωσε ο κ. Σολτς, ενώ η δημοσιογράφος που υπογράφει το ρεπορτάζ επισημαίνει ότι «με την εκπνοή του προγράμματος σηματοδοτείται και το τέλος μιας εποχής, καθώς το 2010 η Ελλάδα διεσώθη από την χρεοκοπία μόνο με την βοήθεια των χωρών του ευρώ».