Σπείρα εκβιαστών πυρπολούσε αυτοκίνητα στην Αλεξανδρούπολη

Σπείρα εκβιαστών με «εγκέφαλο» έναν 70χρονο κρυβόταν πίσω από τους συνεχόμενους εμπρησμούς αυτοκινήτων οικογενείας και των συνεργατών της στην Αλεξανδρούπολη.

Ο 70χρονος είχε ποινικές διαφορές με τον 56χρονο κάτοχο των αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα να δώσει εντολή σε έναν 65χρονο να εκβιάζει τον ίδιο και την οικογένειά του.

Μαζί με δύο ακόμη έλληνες ηλικίας 38 και 21 χρόνων εκβίαζαν αλλά και πυρπόλησαν πέντε πολυτελή αυτοκίνητα της οικογενείας αλλά και συνεργατών του επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως τον Μάρτιο πυρπόλησαν ένα ΒΜW Χ5, ένα Porsche Cayenne, ένα Μercedes A180, ένα Audi quattro caravan και ένα Audi Q7.

Το λάθος του δράστη που οδήγησε στην εξιχνίαση

Ο προτελευταίος εμπρησμός, στις 14 Φεβρουαρίου, είχε καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας και οι αστυνομικοί επεξεργάστηκαν τα πλάνα προσπαθώντας να ταυτοποιήσουν τον δράστη.

Αυτό ήταν που έκανε το κουβάρι των ερευνών να αρχίσει να ξετυλίγεται, ήταν το τετ α τετ του εμπρηστή ενός Μercedes με την 49χρονη ιδιοκτήτριά του, τον περασμένο Μάρτιο.

Μόλις ο νεαρός κατάλαβε ότι τον αντιλήφθηκε η γυναίκα, τράπηκε σε φυγή και κατάφερε να διαφύγει, αλλά άφησε πίσω του ένα μοτοποδήλατο που οδήγησε στην ταυτοποίησή του.

Κατά την σύλληψη των τεσσάρων δραστών στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 25 ναρκωτικά χάπια, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ένα μαχαίρι, ένα τσεκούρι, ένα αεροβόλο όπλο, μια μοτοσυκλέτα, 1.100 ευρώ και 12 κινητά.