Στ. Παππάς: «Ο Μητσοτάκης δεν ήξερε τι υπέγραφε για τον ΟΑΣΘ»

Σκληρή ήταν η απάντηση του Στέλιου Παππά στον πρόεδρο της ΝΔ για όσα ισχυρίστηκε σήμερα το πρωί από τη Θεσσαλονίκη για τον ΟΑΣΘ, τονίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν ήξερε τι υπέγραφε ένα μήνα πριν τις εκλογές του 2015» όταν η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «επιχείρησαν να χαρίσουν με νόμο, στην πρώην εκλεκτή τους διοίκηση του ΟΑΣΘ, πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να συγκαλύψουν την κακοδιαχείριση».

Ο νέος ισχυρός άνδρας του Οργανισμού διαβεβαίωσε ότι η εκκαθάριση και η εξυγίανσή του θα προχωρήσει, «όσες τρικλοποδιές και αν μηχανεύονται σε βάρος μας». Μάλιστα απείλησε εμμέσως τον πρόεδρο της ΝΔ με «σκληρές απαντήσεις» για τα νομοθετήματα που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και με τα οποία «προσέφεραν κάλυψη σε αλλεπάλληλες ενέργειες που επιβάρυναν το δημόσιο και τη καταλήστευση του δημόσιου πλούτου».

«Επιχειρησιακό σκάνδαλο συντελέστηκε στον ΟΑΣΘ»

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς, ο κ. Μητσοτάκης και οι παράγοντες της παράταξής του στη Θεσσαλονίκη, ζητούν «λήθη για το πολιτικό, διαχειριστικό και επιχειρησιακό σκάνδαλο που συντελέστηκε στο ΟΑΣΘ στις μέρες που κυβερνούσαν την χώρα». Διερωτάται δε, αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «είναι ενήμερος για τις απευθείας αναθέσεις με συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ» και για «προσλήψεις κολλητών και κομματικών φίλων με σημειώματα βουλευτών της παράταξής του». «Δεν ήξερε τι υπέγραφε ως υπουργός της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όταν ένα μήνα πριν τις εκλογές του 2015 επιχείρησαν να χαρίσουν με νόμο, στην πρώην εκλεκτή τους διοίκηση του ΟΑΣΘ, πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να συγκαλύψουν την κακοδιαχείριση του ΟΑΣΘ; Η δική του υπογραφή βρίσκεται σε περίοπτη θέση στον συγκεκριμένο νόμο» προσθέτει ο κ. Παππάς.

«Από το κακό στο χειρότερο»

Αφορμή για την αντιπαράθεση Παππά-Μητσοτάκη αποτέλεσε η πρωινή αναφορά του προέδρου της ΝΔ, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ότι το πείραμα με τον νέο ΟΑΣΘ «δεν αποδίδει» και πως «τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο».