Σταθμός Βενιζέλου: Άρχισαν τα έργα για την απόσπαση των αρχαίων

Του Αντώνη Τσολναρά
Επί ποδός βρίσκονται συνεργεία από το πρωί της Δευτέρας στο εργοτάξιο του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης και ασφαλτόστρωσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Politik.gr οι εργασίες στο εργοτάξιο σχετίζονται σε πρώτη φάση με την κατασκευή της άνω πλάκας του σταθμού που ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί, ενώ σε δεύτερη φάση αφορά την πολυσυζητημένη απόσπαση των αρχαίων. Όπως δήλωσε στο Politik.gr ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης, «γίνονται εργασίες από νωρίς προκειμένου να κατασκευαστεί πρώτα η άνω οροφή και στη συνέχεια να γίνει σωστά η απόσπαση των αρχαίων, χωρίς να προκληθούν προβλήματα».

«Ανοίγει» και πάλι η Βενιζέλου

Πηγές αναφέρουν στο Politik.gr πως σε λίγες ημέρες αναμένεται να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία το τμήμα της Βενιζέλου που ήταν κλειστό στο ύψος της Εγνατίας λόγω των εργασιών στον σταθμό του μετρό. Να σημειωθεί πως μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Παναγίας Χαλκέων – Βενιζέλου, ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους, η κυκλοφορία θα διεξάγεται εκ νέου ομαλά, καθώς το εργοτάξιο θα μεταφερθεί στην απέναντι πλευρά της Εγνατίας με μέτωπο ανατολικά προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες.