Στενεύουν ακόμα περισσότερο τα περιθώρια για το MEGA

Στενεύουν κι άλλο τα περιθώρια για το MEGA. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από μετόχους και τράπεζες για να βρεθεί λύση, ενώ η έκτακτη γενική συνέλευση για εκλογή νέου ΔΣ μετατέθηκε για τις 7 Μαΐου, τρεις ημέρες μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΣτΕ για τις άδειες.

To ΣτΕ και η προσφυγή

Όπως αναφέρουν οι typologies.gr tο αποτέλεσμα θα κρίνει και την τύχη του τηλεοπτικού σταθμού. Αν το ΣτΕ κάνει δεκτή την προσφυγή της Τηλέτυπος ή των άλλων σταθμών, το κανάλι θα συνεχίσει να εκπέμπει, χωρίς όμως να έχει κεφάλαιο κίνησης. Οι μέτοχοί του δεν το θέλουν και οι τράπεζες κρατούν δεσμευμένους τους λογαριασμούς, με τους εργαζομένους να είναι απλήρωτοι.

Στην περίπτωση που το ΣτΕ απορρίψει τις προσφυγές, ο σταθμός θα κλείσει. Για την ακρίβεια, θα σταματήσει η μετάδοση του επίγειου σήματος μέσω της Digea με εντολή του ΕΣΡ προς την ΕΕΤΤ και από εκεί στην ΕΙΤΗΣΕΕ, που διαχειρίζεται το τηλεοπτικό σήμα. Αν υπήρχε δυνατότητα και μπορούσε κάποιος να πληρώνει το ρεύμα, το σήμα θα μπορούσε να διατηρηθεί στις συνδρομητικές πλατφόρμες και στη συνέχεια να διεκδικήσει η εταιρεία θεματική άδεια.

Απ’ ό,τι διαφαίνεται, όμως, ο στόχος είναι, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης, να οδηγηθεί η εταιρεία από την Grant Thornton σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης ή και πτώχευσης. Ο στόχος παραμένει η εκποίηση της ταινιοθήκης και η πώληση του εμπορικού σήματος.