Στη Θεσσαλονίκη θα νοσηλευτούν τραυματίες του σεισμού της Αλβανίας

Τόσο οι Αρχές όσο και η κοινωνία της Ελλάδας έχει σταθεί αλληλέγγυα στους πληγέντες του φονικού σεισμού που έπληξε την Αλβανία αφήνοντας πίσω 30 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στις πληγείσες περιοχές, σήμερα ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, δια στόματος του προέδρου, Νίκου Νίτσα, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου, ότι τα νοσοκομεία της πόλης έχουν ανοιχτές τις πόρτες τους, προκειμένου να νοσηλευτούν τραυματίες από τον σεισμό.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Νίτσας,  έχει υπάρξει ήδη επικοινωνία με τις αλβανικές προξενικές αρχές της πόλης και σε συνεργασία με μεγάλες κλινικές της Θεσσαλονίκης, αναμένεται να νοσηλευτούν άμεσα άτομα που έχουν τραυματιστεί.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΙΣΘ τόνισε: «Εμείς έχουμε υποχρέωση σαν γειτονική χώρα, σαν μια χώρα που οι πολίτες της είναι συμπολίτες μας, να βοηθήσουμε όσο μπορούμε προς την κατεύθυνση ανακούφισης των πληγέντων».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ο ακριβής αριθμός των τραυματιών από τον σεισμό που θα νοσηλευτούν στη Θεσσαλονίκη, θα προσδιοριστεί εντός της ημέρας και θα υπάρξει σχετική ενημέρωση από τον Ιατρικό Σύλλογο.