Στην ηλεκτρική έκδοση του Volvo XC 40 θα υπάρχει το λειτουργικό σύστημα Android της Google

Tο λειτουργικό σύστημα Android της Google θα διαθέτει η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση XC40. Το μοντέλο το οποίο θα αποκαλυφθεί στις 16 Οκτωβρίου στο Λος ‘Αντζελες, θα είναι το πρώτο του οποίου στο infotainment δεν θα τρέχει κάποιο λειτουργικό αναπτυγμένο ειδικά για τη σουηδική μάρκα, αλλά το Android Automotive, την έκδοση για αυτοκίνητα που δημιούργησε η Google.

Μέσω αυτού του συστήματος η Google θα επιτρέπει στους οδηγούς και τους επιβάτες να ελέγχουν τη θερμοκρασία του οχήματος, να ορίζουν έναν προορισμό, να παίζουν την αγαπημένη τους μουσική και να υπαγορεύουν μηνύματα κειμένου.

Παράλληλα, θα υπάρχει το χαρακτηριστικό Volvo On Call με το οποίο ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα μπορεί να δώσει εντολή για θέρμανση ή ψύξη της καμπίνας προτού μπει στο αυτοκίνητο, να το βρει σε κάποιο μεγάλο parking, να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει τις πόρτες εξ’ αποστάσεως και να μοιραστεί το ψηφιακό κλειδί που θα έχει στο κινητό του, στέλνοντάς το για περιορισμένο χρονικό διάστημα και σε άλλα κινητά.

Να σημειώσουμε ότι η ηλεκτρική έκδοση βασίζεται αποκλειστικά στη συμβατική έκδοση XC40, με την σουηδική εταιρεία να εφαρμόζει ένα πλάνο, όπου όλες οι συμβατικές εκδόσεις θα έχουν και την ηλεκτρική τους έκδοση. Ετσι, βάση του προγραμματισμού, μέχρι το 2025 οι επικεφαλής θέλουν τα μισά αυτοκίνητα που θα βγαίνουν στην παραγωγή να είναι ηλεκτρικά.

Κ.Π.

 

©Πηγή: amna.gr