Στις 9 Ιουλίου τα αναδρομικά για τις επικουρικές συντάξεις 250.000 δικαιούχων

Στις 9 Ιουλίου θα γίνει η πληρωμή των αναδρομικών 8 μηνών σε 250.000 συνταξιούχους, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Πρόκειται για τις επικουρικές συντάξεις που είχε κόψει ο νόμος Κατρούγκαλου.

«Το πακέτο που θα δώσουμε για τα αναδρομικά των επικουρικών είναι περίπου 150 εκατ. ευρώ. Είναι προγραμματισμένες πληρωμές στον κοινωνικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός, προσθέτοντας ότι η πληρωμή του Ιουλίου είναι «πιο μπροστά από το χρονοδιάγραμμα που είχαμε συζητήσει».

Ο κ. Βρούτσης σημείωσε, παράλληλα, ότι το Σεπτέμβριο θα υπάρξει αποκατάσταση της αδικίας για τους συνταξιούχους εργαζόμενους με καταβολή αναδρομικών από την 1η Μαρτίου και μετά, ενώ για το μήνα Οκτώβριο θα υπάρξει η πληρωμή 12 μηνών αναδρομικά για την κύρια σύνταξη.

«Κρίσιμος» ο Ιούλιος για το ασφαλιστικό

Μάλιστα, ο Υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε «κρίσιμο» για το ασφαλιστικό τον Ιούλιο, καθώς «μέσα στο μήνα αυτό θα γίνει η μεγάλη εφαρμογή της υλοποίησης του ψηφιακού συστήματος ΑΤΛΑΣ για την έκδοση συντάξεων, ενώ στο τέλος Ιουλίου για πρώτη φορά θα πληρωθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις σε διακριτούς λογαριασμούς».

Τέλος, ο κ. Βρούτσης αποκάλυψε ότι την Παρασκευή θα πληρωθούν 7000 εργαζόμενοι που είχαν λάθη στις αιτήσεις τους για τα 534 ευρώ και ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις απαραίτητες διορθώσεις από επιχειρήσεις και λογιστές.

Δείτε επίσης: Γιατρός – «μαϊμού»: Κατηγορούσε τα θύματά του

© politic.gr