Στις Βρυξέλλες το θέμα των δύο στρατιωτικών

Βασικό αντικείμενο συζήτησης στο Ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να αποτελέσει η παρατεινόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Η συζήτηση αναμένεται να διεξαχθεί στο διάστημα από 16 έως και τις 19 Απριλίου, καθώς η πρόταση υιοθετήθηκε σήμερα από την προπασκευαστική συνάντηση των γενικών γραμματέων των Πολιτικών Ομάδων και αναμένεται να εγκριθεί αύριο το πρωί από τη Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ.

Με πρόταση της Ευρωομάδας της Αριστεράς και του Λαϊκού Κόμματος

Να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη πρόταση κατατέθηκε από την Ευρωομάδα της Αριστεράς, μετά από πρωτοβουλία που ανέλαβε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ ανάλογη πρόταση κατατέθηκε γραπτώς και από την Ευρωομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Η συζήτηση θα έχει βασικό τίτλο: «Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στην περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν και κρατούνται στην Τουρκία».

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την διεθνοποίηση του ζητήματος, καθώς και τις πιέσεις προς τις τουρκικές αρχές ώστε να σεβαστούν επιτέλους το διεθνές δίκαιο. Εργαζόμαστε με σοβαρότητα και εθνική ομοψυχία, ώστε τα δύο παιδιά μας, να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στις οικογένειές τους, την πατρίδα και το στράτευμα» σημείωσε αναφορικά με το θέμα ο Δημήτρης Παπαδημούλης.