Στο Λουξεμβούργο η συνάντηση των ΥΠΕΞ της ΕΕ για τη Συρία

Στο Λουξεμβούργο θα πραγματοποιηθεί σήμερα συνάντηση των ΥΠΕΞ της ΕΕ για τη συριακή κρίση αλλά και τη στάση που θα κρατηθεί απέναντι στη Ρωσία.

Πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να εμφανιστεί και διατηρηθεί ένα ενιαίο μέτωπο στη διάρκεια της συνόδου, παρότι υπάρχει διχασμός μετά την αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας στη Συρία.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εκτίμησε ότι τα πλήγματα αυτά ήταν «απαραίτητα» και «κατάλληλα». Όμως οι υπόλοιπες πρωτεύουσες της ΕΕ προειδοποίησαν κατά της στρατιωτικής κλιμάκωσης στη Συρία.
Εκεί που υπάρχει απόλυτη συμφωνία είναι ότι η χρήση χημικών για την οποία κατηγορείται η Συρία είναι απαράδεκτη και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Φοβούνται αντίδραση του Βλαντιμίρ Πούτιν

Διχασμένες είναι οι 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την αεροπορική επίθεση που πραγματοποιήθηκε προ δύο ημερών στη Συρία.

Από τη μία πλευρά είναι η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία, από την άλλη αρκετές χώρες οι οποίες είναι ουδέτερες.

Επιπλέον υπάρχουν πολλές χώρες των οποίων οι Κυβερνήσεις είναι αντίθετες σε τέτοιες επιθέσεις, φοβούμενες αντίδραση του Βλαντιμίρ Πούτιν, συμμάχου του Μπασάρ Αλ Ασαντ.

«Η ΕΕ πρέπει να παραμείνει ενωμένη. Πρέπει να αποφύγουμε κάθε χώρα να διεξάγει αυτόνομη πολιτική απέναντι στη Μόσχα. Είναι σημαντικό για την ύπαρξη της ΕΕ», τόνισε Ευρωπαίος αξιωματούχος