Στο Σαράγεβο, η έκθεση “Άνοδος και Πτώση”

Μια διαφορετική, ως προς το αντικείμενο που πραγματεύεται έκθεση οπτικοακουστικού υλικού με τίτλο “Ascesa e Caduta” (Άνοδος και Πτώση) που παρουσιάζει τον “διάλογο” μεταξύ δύο διαφορετικών πλαισίων και καλλιτεχνών, διατηρώντας ταυτόχρονα το χιούμορ αλλά και τη φρίκη, το φως και το σκοτάδι των τειχών των πόλεων, φιλοξενεί το Σαράγεβο.

Πρόκειται, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, για ένα κοινό έργο των καλλιτεχνών Mateo Ceschi και Jim Marshall, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν σ το Μουσείο Ιστορίας της πρωτεύουσας της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, το Σαράγεβο, στο πλαίσιο του διεθνούς θερινού σχολείου «Αντανακλώντας την κουλτούρα της ανοχής».

Η έκθεση αποτελεί μία εκ του συνόλου των τριών εκδηλώσεων,που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της τριακοστής επετείου από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, δήλωσε ο επικεφαλής του επιχειρησιακού τμήματος κοινωνικής ανάπτυξης, Κοινωνίας των Πολιτών και διασυνοριακής συνεργασίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Τζιανλούκα Βανίνι (Gianluca Vannini).

“Η πτώση του Τείχους του Βερολίνου σήμανε το τέλος των διαιρέσεων στην Ευρώπη, σήμανε την ενοποίηση της Γερμανίας, καθώς και την ενοποίηση της Ευρώπης. Μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε τη διεύρυνσή της. Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι τα Δυτικά Βαλκάνια και ιδιαίτερα η Βοσνία-Ερζεγοβίνη ανήκουν στην Ευρώπη σε κάθε περίπτωση” ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.