INTIME

Στο ΣτΕ ο Παπαουλάκης, καταγγέλει εκδικητική απόλυση από την κυβέρνηση

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο πρώην αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Νικόλαος Παπαουλάκης, ζητώντας την ακύρωση της απόλυσής του, η οποία, σύμφωνα με την αίτησή του, αποτελεί έμμεση πολιτική εκδικητική ενέργεια της Κυβέρνησης.

«Η απόλυσή μου είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στο ενωσιακό δίκαιο», αναφέρει σχετικά στην αίτησή του προς το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας.

Η υπόθεση του κ. Παπαουλάκη είχε γίνει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης τον περασμένο Οκτώβριο, εξαιτίας της συμμετοχής του σε συνάντηση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας με τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών, καθώς του είχε καταλογιστεί ότι λειτούργησε ως σύμβουλος της βουλευτού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νικόλαος Παπαουλάκης, που είναι διδάκτωρ μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, διορίστηκε το 2009 ως μέλος της ΕΕΤΤ και το 2013 αναβαθμίστηκε σε αντιπρόεδρο.

Μάλιστα, για χρονικό διάστημα 1,5 έτους άσκησε καθήκοντα προέδρου (λόγω μη καλύψεως της θέσης του προέδρου), ενώ το φθινόπωρο του 2017 ανταποκρίθηκε σε αίτημα της ΝΔ να συμμετέχει σε συζήτηση στα γραφεία του κόμματος για τη μετάβαση του ραδιοφώνου από την αναλογική στην ψηφιακή εποχή.

Η απομάκρυνση του κ. Παπαουλάκη

Όπως αναφέρει στην αίτηση που υπέβαλλε στο ΣτΕ, μετά την επίμαχη συνάντηση, δέχθηκε επίθεση από μερίδα του φιλοκυβερνητικού Τύπου, από την οποία διασύρθηκε δημόσια, καθώς εμφανίστηκε ως έμμισθος σύμβουλος της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, ως εντεταλμένος σύμβουλος του Σαμαρά, κ.λπ.

Το θέμα τέθηκε στην Ολομέλεια της ΕΕΤΤ, η οποία με πλειοψηφία ψήφων έξι υπέρ και μιας κατά αποφάσισε ότι δεν έχει διαπράξει πειθαρχικό παράπτωμα, πλην όμως παραπέμφθηκε από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, στο πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο με ψήφους 3-2 του επέβαλε την ποινή της οριστικής παύσης, με το σκεπτικό ότι έχει παραβιάσει την αρχή της αμεροληψίας που διέπει τη λειτουργία της ΕΕΤΤ.

Στη μειοψηφία ήταν και η πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου, σύμβουλος Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα, η οποία μαζί με το μέλος, Γιώργο Δελλή, υποστήριξαν ότι η προσήκουσα ποινή ήταν αυτή της επίπληξης.

Ο κ. Παπαουλάκης υποστηρίζει στην αίτησή του, ότι εσφαλμένα το σκεπτικό της απόφασης απόλυσής του υπέλαβε ότι επλήγη το κύρος της ΕΕΤΤ και ότι παραβιάζεται η αρχή της αμεροληψίας, λόγω της συγκεκριμένης συμπεριφοράς του.

Και αυτό γιατί παραβλέφθηκε ότι η δημοσιότητα που ακολούθησε από τη συμμετοχή του στην επίμαχη συνάντηση στα γραφεία της ΝΔ (9.10.2017) δεν προσέβαλε το κύρος της ΕΕΤΤ, καθώς εκτός από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο, κανένας άλλος δεν ασχολήθηκε με το περιστατικό.

Για το θόρυβο που προκλήθηκε υποστηρίζει, ότι οφείλεται αποκλειστικά σε ανακριβείς δηλώσεις κυβερνητικών κύκλων και κακόβουλες ανακοινώσεις των αρμοδίων υπουργών. Με άλλα λόγια –όπως ισχυρίζεται- αντιμετωπίσθηκε δημόσια ως πολιτικός αντίπαλος, ο οποίος έπρεπε να τιμωρηθεί επειδή τήρησε το Σύνταγμα και το νόμο σε ευαίσθητες πολιτικές υποθέσεις.