Στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ ο Κ. Χατζηδάκης

Κλιματική αλλαγή, προστασία του περιβάλλοντος και κυκλική οικονομία είναι τα θέματα που θα συζητηθούν στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί αύριο (Παρασκευή) στο Λουξεμβούργο και στο οποίο θα συμμετάσχει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Αναλυτικά τα θέματα στην ατζέντα του Συμβουλίου είναι τα ακόλουθα:

   -Η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την κλιματική αλλαγή, ενόψει της επικείμενης διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή COP25 στη Χιλή (2-13 Δεκεμβρίου 2019).

   -Η μακροπρόθεσμη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία.

   -Η προώθηση της κυκλικής οικονομίας για τη μετάβαση σε μία βιώσιμη κοινωνία.

   -Η ανάγκη θέσπισης του 8ου προγράμματος δράσης για το περιβάλλον.

   Ο κ. Χατζηδάκης θα προωθήσει στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος την πρωτοβουλία της Ελλάδας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά. Η πρόταση παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα και ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η χώρα μας θα διοργανώσει Σύνοδο Κορυφής στην Αθήνα το 2020. Η ελληνική πρόταση έχει ήδη υποστηριχθεί από την UNESCO, το ICOMOS και τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό, καθώς και από περισσότερες από 40 χώρες μέλη των Ηνωμένων Εθνών.

©Πηγή: amna.gr