Στους 14 οι νεκροί από τη σημερινή επίθεση στη Συρία

Στους 14 ανέρχονται οι νεκροί από τη σημερινή επίθεση σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Συρία, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η προέλευση των πυραύλων που έπληξαν τη στρατιωτική βάση Τίγιας που είναι χτισμένη σε μια στρατηγικής σημασίας περιοχή της ερήμου, όπου βρίσκονται τα βασικά κοιτάσματα φυσικού αερίου της Συρίας και η οποία μέχρι πέρυσι ήταν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού κράτους.

Η κατάσταση πάντως γίνεται περίπλοκη τις τελευταίες ώρες καθώς σύμφωνα με το παρατηρητήριο: «Ρωσικές, ιρανικές δυνάμεις και μέλη του λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ» είναι ανεπτυγμένες στη συγκεκριμένη βάση Τ-4, που δέχθηκε την επίθεση.

Νίπτουν τας χείρας τους οι ΗΠΑ

Προτού καν γίνει γνωστό πως έφτασαν τους 14 οι νεκροί από τη σημερινή επίθεση στη Συρία, οι  ΗΠΑ αμέσως ανακοίνωσαν ότι δεν φέρουν καμία ευθύνη τονίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή» οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις «δεν διεξάγουν αεροπορικά πλήγματα στη Συρία». Το ίδιο έπραξε και η Γαλλία.

Ο ισραηλινός στρατός, που τους τελευταίους μήνες έχει εξαπολύσει πολλές επιδρομές στη Συρία εναντίον βάσεων του συριακού στρατού, αρνήθηκε σήμερα να κάνει «οποιοδήποτε σχόλιο».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας με έδρα στην περιοχή δήλωσε στο Reuters ότι δεν αποκλείει να ευθύνεται το Ισραήλ για την επίθεση.