Συμπαράσταση ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΟΠ-ΟΤΑ κατά διατάξεων του αναπτυξιακού ν/σ

Στην απόσυρση των διατάξεων του «αναπτυξιακού» νομοσχεδίου, που επιτρέπουν την ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων, (όπως και αυτών της συντήρησης πρασίνου και του ηλεκτροφωτισμού) σε ιδιώτες και μάλιστα χωρίς να απαιτείται απόδειξη αδυναμίας υλοποίησης του έργου από τους δήμους με ίδια μέσα, συμφώνησαν στην συνάντησή τους, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού – Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ – ΟΤΑ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε πέρα από την συμφωνία του στην απόσυρση των επίμαχων διατάξεων, και η συνολική διαφωνία του με την κατεύθυνση και τις προβλέψεις του νομοσχεδίου. Οι συγκεκριμένες διατάξεις ακυρώνουν τις ρυθμίσεις που είχε εισαγάγει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες διασφάλιζαν ότι οι δήμοι που διέθεταν το απαραίτητο προσωπικό και τα μέσα θα υλοποιούσαν οι ίδιοι το έργο της καθαριότητας, χωρίς αδικαιολόγητες αναθέσεις σε τρίτους και τη διόγκωση των ανταποδοτικών χρεώσεων των δημοτών.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η κυβέρνηση κινείται και σε αυτή την περίπτωση, εμμονικά σε μια ακραία νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση που ευνοεί την ιδιωτικοποίηση κρίσιμων τομέων και υπηρεσιών δημόσιου χαρακτήρα, ωθώντας παράλληλα στην απαξίωση των υφιστάμενων δομών καθαριότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Εκφράστηκε επίσης, η πλήρης συμπαράσταση στους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων για την απόσυρση των διατάξεων και τη διασφάλιση της εργασίας τους.

©Πηγή: amna.gr