Συνάντηση δικηγόρων με Κουβέλη για τους δύο στρατιωτικούς

Αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας ενημέρωσε τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώτη Κουβέλη, για τις ενέργειες που έχει κάνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δικηγόρων (CCBE) για το θέμα με τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγορίες.

Επίσης, η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον κ. Κουβέλη για την απόφαση της CCBE να στείλει το επόμενο διάστημα σχετική επιστολή σε κάθε αρμόδιο, αλλά και να προγραμματίσει αποστολή παρατηρητών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στη γειτονική χώρα.

Ενημέρωσαν Κουβέλη και για τα προβλήματα υποδομών

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι, αλλά και οι πολίτες στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την καταλληλότητα και τη λειτουργικότητα των κτιριακών υποδομών.

Υποδομών για την ανακαίνιση των οποίων έχουν βέβαια ξεκινήσει εργασίες, αλλά θα πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν ταχύτερα. Για το θέμα συμφωνήθηκε να σταλεί τις επόμενες ημέρες υπόμνημα στον αναπληρωτή υπουργό.

Στην αντιπροσωπεία της Ολομέλειας, εκτός του προέδρου, Δημήτρη Βερβεσού (Πρόεδρος ΔΣΑ), μετείχαν ο πρόεδρος του ΔΣ Πειραιά, Γιώργος Σταματογιάννης, και οι αντιπρόσωποι της Ολομέλειας στην CCBE, Παναγιώτης Περάκης (μέλος του Δ.Σ. του ΔΣΑ) και Πάνος Αλεξανδρής.