Συνάντηση εργασίας του Θ. Καράογλου με τον Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ, Γκρέγκορι Φλέγκερ

Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ και τη νέα διευθύντρια του τμήματος Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ (StateDepartment) Μαρία Όλσον, είχε στο Διοικητήριο ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση στο επίκεντρο βρέθηκαν η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, καθώς και ο ρόλος σταθερότητας που διαδραματίζουν Ελλάδα και Κύπρος στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Ο κ. Καράογλου χαρακτήρισε την Τουρκία “αποσταθεροποιητικό παράγοντα”, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η αμερικανική εξωτερική πολιτική αναγνωρίζει τη στρατηγική αξία της Μακεδονίας και της Θράκης στα Βαλκάνια και επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Μεταξύ του υφυπουργού Εσωτερικών Μακεδονίας και Θράκης και της Αμερικανίδας διπλωμάτη συζητήθηκαν, επίσης, θέματα επενδύσεων και υποδομών στη Βόρεια Ελλάδα, στους τομείς της ενέργειας, των δικτύων και της εκπαίδευσης.

©Πηγή: amna.gr