Συνάντηση K. Χατζηδάκη με την ιδρύτρια του οργανισμού «All For Blue», Κ. Τοπούζογλου

Συνάντηση με την ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού All For Blue, Κατερίνα Τοπούζογλου, είχε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, παρουσία της βουλευτού και μέλους της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, Έλενας Ράπτη.

Ο υπουργός ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του οργανισμού για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, την αποφυγή πλαστικών και τη γενικότερη ευαισθητοποίηση των πολιτών και άκουσε τις προτάσεις της κ. Τοπούζογλου για την κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης. Επισήμανε πως είναι βασική προτεραιότητα, τόσο του ίδιου του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, όσο και του υπουργείου, η απαγόρευση πλαστικών μιας χρήσης έως το 2021, ώστε να φτάσει η Ελλάδα χώρες που βρίσκονται στην πρωτοπορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα αυτό.

Όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συμμαχίας του υπουργείου με φορείς, οργανώσεις και πολίτες για τη μάχη ενάντια στην πλαστική ρύπανση, εξετάζεται η συνεργασία του ΥΠΕΝ και με τον οργανισμό All For Blue.

©Πηγή: amna.gr