Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Tarek El Molla

Η στρατηγική συνεργασία με την Αίγυπτο είναι βασική επιλογή της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης και είμαι βέβαιος ότι στους επόμενους μήνες θα ενισχυθεί, επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Πετρελαίου και Φυσικών Πόρων της Αιγύπτου, Tarek El Molla.

«Αυτή είναι η τέταρτη συνάντηση που έχουμε με τον αγαπητό συνάδελφο, τον κ. El Molla, μέσα σε λιγότερο από τέσσερις μήνες. Και αυτό από μόνο του δείχνει πολλά. Δείχνει ότι η Ελλάδα και η Αίγυπτος συνεργάζονται στενά σε όλα τα ζητήματα, αλλά ειδικά στα θέματα της ενέργειας», ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Το Forum Φυσικού Αερίου Νοτιοανατολικής Μεσογείου (EMGF), το οποίο ήταν μια πρωτοβουλία της Αιγύπτου και υποστηρίζεται σταθερά από την Ελλάδα, σίγουρα μπορεί να φέρει όχι μόνο την Ελλάδα και την Αίγυπτο, αλλά όλες τις χώρες της περιοχής πιο κοντά και να διευρύνει τη συνεργασία μας».

«Είχαμε, ως συνήθως, μία καλή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ειδικά για τα θέματα της ενέργειας. Είχαμε συζητήσεις για την τελευταία εξέλιξη, σχετικά με το EMGF. Προετοιμαζόμαστε για την επόμενη Υπουργική Συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2020. Μέχρι τότε, έχουμε κάποιες άλλες συναντήσεις υψηλού επιπέδου που θα πραγματοποιηθούν την προσεχή εβδομάδα στο Κάιρο», τόνισε, από την πλευρά του, ο Tarek El Molla. «Πέραν αυτού», πρόσθεσε, «μιλήσαμε και για τις πιθανές μελλοντικές συμφωνίες, που αφορούν το υγροποιημένο φυσικό αέριο, το αργό πετρέλαιο, την προμήθεια προϊόντων από την Ελλάδα, προϊόντα που εισάγουμε. Αυτοί είναι, όπως είθισται, οι φιλικοί και ιστορικοί δεσμοί και σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω τον κ. Χατζηδάκη για αυτή τη συνάντηση, καθώς και για την καλή φιλοξενία που είχαμε στο δεύτερο σπίτι μας, την Ελλάδα και την Αθήνα».

©Πηγή: amna.gr