Συνάντηση της ηγεσίας των υπ. Προστασίας και Παιδείας με εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης

Σε θέματα ασφάλειας και στη διεθνή διάσταση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος επικεντρώθηκαν οι συζητήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο του στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ.

Νωρίτερα, προηγήθηκε διμερής συνάντηση, στην οποία από την ελληνική πλευρά παρέστησαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ την αμερικανική πλευρά εκπροσώπησε ο Τσαντ Γουολφ, εκτελών χρέη αναπληρωτή υπουργού Στρατηγικής. Ακολούθησε αμέσως μετά συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών σε πλήρη σύνθεση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία κατανόηση των δύο μερών, η πολύ καλή εξέλιξη της διμερούς συνεργασίας και επισφραγίστηκε η περαιτέρω ενίσχυσή της. Συμφωνήθηκε επίσης, επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιώργου Κουμουτσάκου, στην Ουάσιγκτον, ο ακριβής χρόνος της οποίας θα καθοριστεί δια της διπλωματικής οδού.

Συνάντηση της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ με εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης

Με εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 2ου στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ, με στόχο τη διεύρυνση και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων σε θέματα εκπαίδευσης.

Στο διάλογο, που όπως ανέφερε το υπουργείο «διεξήχθη σε άριστο κλίμα», επιβεβαιώθηκε η αμφίπλευρη διάθεση ενίσχυσης των συνεργασιών και ανταλλαγών ανθρώπινου δυναμικού και καλών πρακτικών μεταξύ σχολείων και πανεπιστημίων.

«Επενδύουμε στην εξωστρέφεια του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, με διττό σκοπό: αφ’ ενός τη διεύρυνση των δυνατοτήτων των Ελλήνων φοιτητών και φοιτητριών αλλά και των ιδρυμάτων της χώρας για διεθνείς συνέργειες, αφετέρου την προσέλκυση ξένων φοιτητών στα ελληνικά πανεπιστήμια προς όφελος της χώρας μας». Αυτό δήλωσε σχετικά η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «ήρθε η ώρα να ανοίξουμε περαιτέρω τους ορίζοντες της χώρας μας και στα θέματα εκπαίδευσης και να την καταστήσουμε διεθνές κέντρο εκπαίδευσης».

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο, σε συνέχεια της καμπάνιας εξωστρέφειας που εκκίνησε κατά την πρόσφατη επίσκεψη της κ. Κεραμέως στις ΗΠΑ και τις Βρυξέλλες, συνεχίζονται οι εντατικές προσπάθειες για την περαιτέρω στήριξη της θέσης της Ελλάδας στον διεθνή εκπαιδευτικό χάρτη.

Στη συνάντηση, εκ μέρους του ΥΠΑΙΘ συμμετείχαν η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, και οι δύο υφυπουργοί, Σοφία Ζαχαράκη και Βασίλης Διγαλάκης, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες. Η αμερικανική αντιπροσωπεία αποτελείτο από τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την Ευρώπη και την Ευρασία, Φίλιπ Ρίκερ, τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα και συνεργάτες της υφυπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Μαρία Ρόις, η οποία αναχώρησε εκτάκτως από την Ελλάδα για προσωπικούς λόγους σήμερα το πρωί.

 

©Πηγή: amna.gr