Συνάντηση του Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης με τους δημάρχους και εκπροσώπους των δημάρχων του νομού

Με τους δημάρχους και εκπροσώπους των δημάρχων του νομού Θεσσαλονίκης συναντήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος, Χρήστος Μπουλούμπασης, μετά από σχετική πρωτοβουλία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Μ. Καραμαλάκη.

Ο κ. Μπουλούμπασης συγκέντρωσε και κατέγραψε τα αιτήματα των δημάρχων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ανά περιοχή ενώ τους κάλεσε να τα καταθέσουν και γραπτώς ως την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να εισηγηθεί στην αστυνομία νέες μορφές δράσης.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης ο κ. Μπουλούμπασης επισήμανε ότι “η Αστυνομία το τελευταίο χρονικό διάστημα, (η ηγεσία της και το προσωπικό της), δίνει μια νέα μάχη ενάντια σε όλα αυτά που αντιμετωπίζει. Η δημοσιονομική πολιτική, η έλλειψη χρημάτων, η δυσκολία προσλήψεων, δημιούργησαν όλα τα προβλήματα”. Αναγνώρισε ότι με την αναδιάρθρωση των τμημάτων δεν επιτεύχθηκε αυτό που είχε σκοπό να κάνει η αστυνομία, να αυξήσει τις υπηρεσίες, αλλά, όπως είπε “δημιουργήθηκαν πολλές νέες υπηρεσίες που και αυτές προσωπικό θέλουν”.

Παρ όλα αυτά υπογράμμισε ότι “ειδικά στο κέντρο της πόλης αλλά και περιμετρικά έχουν δημιουργηθεί νέες πεζές περιπολίες, ομάδα με τους “Πάνθηρες” οι οποίοι θα δρουν λίγο πιο ομαδικά ενώ σε λίγο καιρό θα βγουν και αστυνομικοί σκύλοι έξω για να συμβάλλουν στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών”. “Οι περιπολίες αρκούν και με τη νέα βοήθεια που μας έδωσε το υπουργείο μας, να πάρουμε και κατασχεμένα οχήματα, ήδη τα έχουμε στη διάθεσή μας και έχουμε αναμορφώσει το στόλο μας. Είναι περίπου 20 οχήματα που πήρε η Διεύθυνση Αστυνομίας” όπως είπε και πρόσθεσε πως “η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Θεσσαλονίκης θα ενισχυθεί και με εκατό άτομα σε περίπου 20 μέρες”.

Για το θέμα των Ρομά, μετά τις σχετικές επισημάνσεις δημάρχων και εκπροσώπων δήμων, σχολίασε ότι “είναι πολύ σοβαρό αλλά είναι ένα διαρκές θέμα που πρέπει να λυθεί και με άλλους τρόπους. Και αυτοί οι άνθρωποι κάπου πρέπει να μείνουν και θα πρέπει η Πολιτεία να φροντίζει να τους βάλει σε κάποιο μέρος”.Ο κ Μπουλούμπασης είπε ότι γίνονται πολλές επιχειρήσεις σε καταυλισμούς και θα γίνουν ακόμη, όσες χρειαστούν.

Στο ερώτημα δημοσιογράφων αν έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα απάντησε: “Δεν θα το έλεγα. Η αστυνομία είναι όλη στο πόδι. Ήδη το έχετε διαπιστώσει τόσο με πεζές περιπολίες όσο και με την Ασφάλεια που εσείς δεν βλέπετε αλλά είναι στο δρόμο και ενεργεί πάντα. Η αύξηση μπορεί να οφείλεται και σε μια αύξηση του μεταναστευτικού ρεύματος η οποία είναι αναπόφευκτη. Παρόλα αυτά εμείς δρούμε διαρκώς…Με δράσεις και με πάρα πολλές συλλήψεις”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου τόνισε ότι πρώτη φορά γίνεται τέτοια σύσκεψη. Σημείωσε ότι στο Δήμο του παρατηρούνται τα ίδια προβλήματα με τις υπόλοιπες περιοχές ενώ αναφέρθηκε σε κλοπές, διαρρήξεις, φαινόμενα παραβατικότητας αλλά και στην εμπορία ναρκωτικών στην περιοχή του Δενδροποτάμου. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας υπογράμμισε ότι το θέμα της ασφάλειας βρίσκεται υψηλά στην ατζέντα του δήμου. Ζήτησε να λυθεί το ζήτημα με το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου και μίλησε για την παραβατικότητα στο κέντρο της πόλης, τη φύλαξη της νέας παραλίας όπου γίνονται βανδαλισμοί και κλοπές υλικών, το παρεμπόριο και το λαθρεμπόριο, ακόμη και τις κλοπές στα λεωφορεία.

Ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης αναφέρθηκε στις κλοπές υλικών ενώ μίλησε για την περίπτωση των κλοπών αλεξικέραυνων, εξαιτίας των οποίων ακόμη και σχολεία βρίσκονται εκτεθειμένα σε κινδύνους από την κακοκαιρία. Ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ενημέρωσε τον Αστυνομικό Διευθυντή για τα προβλήματα αστυνόμευσης που αντιμετωπίζουν οι περιφερειακοί δήμοι, ενώ ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης αναφέρθηκε στο ζήτημα των προσφυγικών δομών και τόνισε ότι “με δεδομένο ότι οι προφυγικές ροές φαίνεται ότι θα αυξηθούν, το γεγονός αυτό ανησυχεί τους πολίτες”. Στο ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Λαγκαδά, Χαράλαμπος Αϊβαζίδης.

Π.Γ.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.