Συνάντηση του προεδρείου της ΚΟΕ με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, ενόψει των διοργανώσεων του καλοκαιριού

Στο επίκεντρο της διεθνούς υδατοσφαίρισης θα βρεθεί το 2020 η Θεσσαλία, καθώς μέσα σε ένα διάστημα δύο μηνών θα φιλοξενήσει τρεις σημαντικές διοργανώσεις. Από τις 5 έως τις 12 Ιουλίου, ο Βόλος και η Λάρισα θα υποδεχθούν συνολικά 56 εθνικές ομάδες για την ταυτόχρονη διοργάνωση των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων παίδων και κορασίδων (U-16), ενώ πρόσφατα η LEN ανέθεσε στο Βόλο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων ανδρών (U-19), που θα γίνει από 6 έως 13 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό και στην προσπάθεια για την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία αυτών των διοργανώσεων, επισκέφθηκε χθες (30/10) το απόγευμα τα γραφεία της ΚΟΕ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος είχε συνεργασία με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Δημήτρη Διαθεσόπουλο, τον Α΄ αντιπρόεδρο Γιώργο Κατσαρό και τον ταμία Ηλία Ξιάρχο, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο ειδικός συνεργάτης της ΚΟΕ, Νίκος Σπηλιωτόπουλος.

Στις δηλώσεις του μετά το πέρας των επαφών του, ο Κώστας Αγοραστός τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΚΟΕ για την άριστη συνεργασία μας και την προστιθέμενη αξία που δίνουμε στον ελληνικό αθλητισμό και ταυτόχρονα στον αθλητικό τουρισμό της Ελλάδας. Χάρη στην ΚΟΕ και την αγαστή συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και με την αυτοδιοίκηση, η Ελλάδα έχει δημιουργήσει μία παράδοση μεγάλων διοργανώσεων οι οποίες έχουν αφήσει βαθύ το αποτύπωμά τους, ως προς την άριστη τέλεση των αγώνων και έχει γίνει περιζήτητη. Δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο στην ιστορία Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης ηλικιακής κατηγορίας κάτω των 16 ετών, στο οποίο θα συμμετέχουν 56 Εθνικές ομάδες, γίνεται στην Ελλάδα μας και ιδιαίτερα στη Θεσσαλία. Μια τεράστια διοργάνωση. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για τη Θεσσαλία. Γι΄ αυτό καλούμε όλους τους φορείς να συμβάλουν στην άριστη τέλεση των αγώνων, με όλες τους τις δυνάμεις. Και χορηγικά, αλλά και από το εθελοντικό κίνημα. Η Θεσσαλία θα αναλάβει τρεις διοργανώσεις το 2020. Γιατί, εκτός από το μεγαλύτερο σε όγκο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, δηλαδή το Παίδων-Κορασίδων (διότι μαζί με αυτά τα παιδιά θα έρθει πολύς κόσμος), θα γίνουν ακόμα το Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών (U19) στο Βόλο και οι Χειμερινοί Τεχνικής στη Λάρισα. Ανεβαίνει κατά πολύ ο αθλητικός τουρισμός στη Θεσσαλία».

©Πηγή: amna.gr