Συνάντηση Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν εντός Μαΐου

Επιβεβαιώνει ο Ντόναλντ Τραμπ τις πληροφορίες που μιλούν για πιθανή συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα. Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε ότι η ιστορική συνάντηση θα λάβει χώρα, πιθανότατα, μέσα στον Μάιο.

«Πιστεύω ότι θα έχουμε μια συνάντηση εντός των προσεχών τριών ή τεσσάρων εβδομάδων. Αυτή θα είναι μια πολύ σημαντική συνάντηση. Αλλά θα δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή…», δήλωσε σχετικά ο Αμερικανός μεγιστάνας, μιλώντας σε πλήθος υποστηρικτών του στο Μίσιγκαν, στο βόρειο τμήμα των ΗΠΑ.

Ο ίδιος, πάντως, εμφανίστηκε επιφυλακτικός και χαμήλωσε τον πήχη των προσδοκιών, λέγοντας για την επικείμενη συνάντησή του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας: «Το επαναλαμβάνω: Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Εγώ μπορεί να πάω. Αυτό μπορεί να μη λειτουργήσει. Στην περίπτωση αυτή, θα φύγω».

«Η σθεναρή στάση απέναντι στον Κιμ έφερε αποτελέσματα»

Το τέλος του πολέμου ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα και η αλλαγή στάσης του Κιμ Γιονγκ Ουν στο θέμα των πυρηνικών έχει προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση και –ασφαλώς- ικανοποίηση.

Σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ, η αλλαγή ρότας του Βορειοκορεάτη ηγέτη οφείλεται στη σθεναρή αντιμετώπισή του από τις ΗΠΑ.

«Θυμάστε τι έλεγαν; Πως θα μας βυθίσει σε πυρηνικό πόλεμο. Όχι. Το σθένος θα μας προφυλάξει από τον πυρηνικό πόλεμο, δεν θα μας βυθίσει σε αυτόν!», σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώπιον των υποστηρικτών του.

Κλείνει το χώρο πυρηνικών δοκιμών ο Κιμ

Εν τω μεταξύ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να δήλωσε στη συνάντησή του με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο, Μουν Τζε-ιν, πως τον προσεχή Μάιο θα κλείσει το χώρο πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας.

«Ο Κιμ, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής δήλωσε ότι θα κλείσει τον χώρο πυρηνικών δοκιμών τον Μάιο», αποκάλυψε την Κυριακή (29/4) ο εκπρόσωπος της νοτιοκορεατικής προεδρίας στους δημοσιογράφους.