Φωτ. αρχείου

Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ κατέλαβαν τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ

Τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα κατέλαβαν συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εμποδίσουν τη διεξαγωγή της αυριανής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης για την διαδικασία πώλησης των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας της ΔΕΗ.

Από το Δ.Σ. της επιχείρησης πάντως αφήνουν να εννοηθεί ότι εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, κάτι που συνεπάγεται ότι μπορεί να αναβληθεί ή να πραγματοποιηθεί σε άλλο χώρο. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ πάντως, Γιώργος Αδαμίδης, υποστήριξε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι για να ισχύσει ένα από τα δυο σενάρια θα πρέπει προηγουμένως η διοίκηση της εταιρείας να στείλει σχετική πρόσκληση σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Επί ποδός η ΓΕΝΟΠ

Πηγές της επιχείρησης ανέφεραν ότι παρά την κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, το ΔΣ μπορεί να αναβληθεί ή να πραγματοποιηθεί σε διαφορετικό χώρο, ενώ ο πρόεδρος των συνδικαλιστών της επιχείρησης Γιώργος Αδαμίδης υποστήριξε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει προηγουμένως επίσημη πρόσκληση προς τα μέλη του ΔΣ.