Συνελήφθη Τούρκος στις Καστανιές Έβρου

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα στον Έβρο, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθη Τούρκος υπήκοος κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στις Καστανιές Έβρου.

Αρχικά, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για σύλληψη Τούρκου στρατιωτικού που πέρασε τα σύνορα και συνελήφθη στο ελληνικό φυλάκιο στις Καστανιές. Σύμφωνα με το evros-news.gr, πρόκειται για στρατιωτικό ο οποίος εκτελούσε με μπουλντόζα εργασίες στα σύνορα και μπήκε για λίγα μέτρα στο ελληνικό έδαφος.

Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μετέδωσε το radioevros.gr, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας, ο χειριστής του μηχανήματος ισχυρίζεται πως είναι αγρότης και απλώς εκτελούσε εργασίες με το μηχάνημά του.

Του έκαναν σήμα να σταματήσει, αλλά ο Τούρκος συνέχισε

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Τούρκος οδηγούσε γεωργικό μηχάνημα προς το τελωνείο. Παρότι του έκαναν σήμα να σταματήσει, τόσο οι Έλληνες στρατιώτες, όσο και οι συνοριοφύλακες που βρίσκονταν στο σημείο, εκείνος φέρεται να άλλαξε κατεύθυνση και να επιχείρησε να περάσει από γεωργική περιοχή στην Ελλάδα.

Κοντά στο σημείο που συνελήφθησαν οι δύο Έλληνες

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το σημείο όπου συνέβη το περιστατικό βρίσκεται πολύ κοντά σε εκείνο όπου έγινε η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται από την 1η Μαρτίου στις τουρκικές φυλακές, στην Αδριανούπολη.

Μάλιστα, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν, ότι το μηχάνημα που οδηγούσε ο Τούρκος που πέρασε τα σύνορα στις Καστανιές ανήκει στο δήμο Αδριανούπολης.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση της σύλληψης του Τούρκου, σήμανε συναγερμός. Την υπόθεση χειρίζονται οι αστυνομικές αρχές του Έβρου.

Το μηχάνημα που οδηγούσε ο συλληφθείς: