Συνελήφθησαν δύο Σέρβοι στο Βόρειο Κόσοβο για την υπόθεση δολοφονίας του Όλιβερ Ιβάνοβιτς

του Ν. Πέλπα

Σε επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας του Κοσόβου, σήμερα τα ξημερώματα, στην πόλη Βόρεια Μιτρόβιτσα, όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι Σέρβοι, συνελήφθησαν δύο άτομα. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ερευνών για την ανακάλυψη των δολοφόνων του Σέρβου πολιτικού Όλιβερ Ιβάνοβιτς, ο οποίος πυροβολήθηκε τον Ιανουάριο του 2018 έξω από τα γραφεία του κόμματος του. 
Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα στην Πρίστινα,  ένας εκ των συλληφθέντων είναι ο Ράντε Μπάσαρα, αστυνομικός επιθεωρητής που είχε την ευθύνη για τη διερεύνηση της υπόθεσης Ιβάνοβιτς. Ο Μπάσαρα θεωρείται ύποπτος για απόκρυψη στοιχείων. Για τον ίδιο λόγο η αστυνομία του Κοσόβου προσπάθησε να συλλάβει και τον επιχειρησιακό διοικητή του αστυνομικού τμήματος στη Βόρεια Μιτρόβιτσα Ζέλικο Μπόιτς ο οποίος διέφυγε πριν εισβάλουν οι ειδικές δυνάμεις στην οικία του και καταζητείται. Συνελήφθη ωστόσο ο γιος του στην κατοχή του οποίου βρέθηκε πυροβόλο όπλο για το οποίο δεν είχε άδεια.  
Η επιχείρηση αυτή είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται το τελευταίο εξάμηνο με στόχο την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας του Όλιβερ Ιβάνοβιτς. Η προηγούμενη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαΐου και τότε συνελήφθησαν 28 άτομα, εκ των οποίων οι 23 ήταν Σέρβοι και οι περισσότεροι απ’ αυτούς υπηρετούσαν στην αστυνομία του Κοσόβου.

©Πηγή: amna.gr