Σύντομα στους ευρωπαϊκούς δρόμους η νέα ανανεωμένη Skoda Octavia

Το αγαπημένο μοντέλο της Skoda, η Octavia, είναι έτοιμη να βγει στους ευρωπαϊκούς δρόμους πιο δυνατή, σε μεγαλύτερες διαστάσεις και με νέα σχεδιαστική φιλοσοφία.

Το κρυφό χαρτί της σε σχέση με τον ανταγωνισμό παραμένει ο μεγάλος αποθηκευτικός χώρος που αγγίζει τα 600 λίτρα, όπως και οι διαστάσεις της που έχουν μεγαλώσει προς όφελος των επιβατών. Το εσωτερικό συνδυάζει εξαιρετική λειτουργικότητα και ασυναγώνιστους χώρους με υλικά υψηλής ποιότητας και έξυπνα χαρακτηριστικά, ενώ θα δίνει νέες λύσεις συνδεσιμότητας και συστήματα υποβοήθησης οδηγού, προσφέροντας ανώτερου επιπέδου οδηγική εμπειρία.

Εξωτερικά το νέο μοντέλο διαθέτει εμπρός και πίσω καινούριους προβολείς. Το μήκος του αμαξώματος έχει αυξηθεί κατά 19 χιλιοστά (στα 4.689 χλστ.) και το πλάτος κατά 15 χλστ. (στα 1.829 συνολικά), ενώ το μεταξόνιο είναι 2.686 χλστ.

Η νέα Octravia κατατάσσεται στα πιο αεροδυναμικά αυτοκίνητα στον κόσμο, καθώς διαθέτει εξαιρετική αεροδυναμική με συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) με 0,24 για το σεντάν αμάξωμα και 0,26 για το wagon.

Το μοντέλο διαθέτει πολυλειτουργικό τιμόνι, από το οποίο μπορούν να εκτελεστούν 14 διαφορετικές λειτουργίες, ενώ η κεντρική κονσόλα, οι επενδύσεις στις πόρτες και στο ταμπλό έχουν επανασχεδιαστεί. Τα νέα εργονομικά καθίσματα με μεγαλύτερη στήριξη μέσης διατίθενται για πρώτη φορά.

Θα διαθέτει σύγχρονους κινητήρες με αυξημένη απόδοση και mild-hybrid τεχνολογία. Θα είναι διαθέσιμη με σύγχρονους TSI και TDI κινητήρες, ισχύος 110-190 ίππους και 116-200 ίππους αντίστοιχα, με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο DSG7 σχέσεων. Θα υπάρχει και κινητήρας φυσικού αερίου (CNG). Τέλος, θα υπάρχει και υβριδική έκδοση με τον κινητήρα βενζίνης 1.4 ΤSI σε δύο εκδόσεις με 204 και 245 ίππους. Και οι δύο εκδόσεις θα λανσαριστούν με αυτόματο κιβώτιο DSG έξι σχέσεων.

Κ.Π.

©Πηγή: amna.gr