ΣΥΡΙΖΑ: «Να επιληφθούν οι αρχές για την offshore του Άδωνη Γεωργιάδη»

Την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών για την “offshore” του Άδωνη Γεωργιάδη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ομολογία του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνη Γεωργιάδη, ότι δεν δήλωσε  “εκ παραδρομής” την εξωχώρια εταιρία ως όφειλε στα πόθεν έσχες του, είναι παράνομη πράξη για την οποία πρέπει να επιληφθούν οι αρμόδιες αρχές», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

«Πρέπει να γίνει πλήρης διερεύνηση της δραστηριότητας της συγκεκριμένης εταιρείας και να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα που την αφορούν», προσθέτει η ανακοίνωση, η οποία περιέχει αναφορά και στη σύζυγο του προέδρου της ΝΔ, Μαρέβα Μητσοτάκη.

«Ελπίζουμε δε, ότι το γεγονός πως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χρησιμοποίησε τους ίδιους ακριβώς ισχυρισμούς για να δικαιολογήσει τη μη δήλωση της εταιρείας με αυτούς που είχε χρησιμοποιήσει η Μαρέβα Μητσοτάκη αναφορικά με την εταιρεία Eternia Capital Management τον περασμένο Νοέμβριο, να οφείλεται σε καθαρή σύμπτωση», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι απειλές μηνύσεων, οι offshore και ο Χαϊκάλης

Η ανακοίνωση του κόμματος καταλήγει με αναφορά στην ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για offshore του πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη:

«Κι όσο για τις απειλές περί μηνύσεων που εκτοξεύει ο κ. Γεωργιάδης αναφορικά με το καθεστώς που διέπει τις επιχειρήσεις με έδρα την Κύπρο, του υπενθυμίζουμε ότι, στις 25 Αυγούστου 2015, 18  βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων ο νυν πρόεδρος της, Κυρ. Μητσοτάκης, αλλά και ο ίδιος, είχαν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή στην οποία αναφέρονταν στην ύπαρξη εξωχώριας εταιρείας στην Κύπρο την οποία κατείχε ο πρώην βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης».

Η απάντηση του Άδωνη Γεωργιάδη

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είχε διαψεύσει κατηγορηματικά τις εν λόγω κατηγορίες, κάνοντας λόγο για “λάσπη” και απειλώντας με μηνύσεις.

Αναλυτικά η απάντησή του ΕΔΩ