ΣΥΡΙΖΑ: «Να σταματήσει ο κ. Μητσοτάκης να κάνει το πολιτικό εκκρεμές»

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σε ανταποκριτές του ξένου Τύπου για το θέμα των Σκοπίων.

Το κυβερνών κόμμα χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη «πολιτικό εκκρεμές», κατηγορώντας τον ότι εκφράζει θέση «ανάλογα με το ποιος τον πιέζει κάθε φορά στο εσωτερικό του κόμματός του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κ. Μητσοτάκης στην αρχή τασσόταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις. Μετά ζήτησε να αναζητηθεί λύση σε άλλη χρονική συγκυρία. Πριν μία εβδομάδα ισχυρίστηκε πως δεν έχει προεξοφλήσει τη στάση της ΝΔ και θα εξετάσει την όποια λύση εφόσον έρθει στη Βουλή. Σήμερα έκανε πάλι ένα βήμα πίσω και ισχυρίστηκε πως η ΝΔ θα εκφράσει την εντονότατη διαφωνία της σε περίπτωση που δεν έρθει στη Βουλή μία ‘ενιαία, συνολική και οριστική λύση που να θέτει ως προαπαιτούμενο τη συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα’.

Όλα αυτά για να συνεχίσει να κρύβεται και να μην πάρει σαφή θέση για το κατά πόσο στηρίζει ή όχι την εξεύρεση λύσης με σύνθετη ονομασία erga omnes, που προϋποθέτει και συνταγματική αναθεώρηση.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει επιτέλους να κάνει το πολιτικό εκκρεμές, ανάλογα με το ποιος τον πιέζει κάθε φορά στο εσωτερικό του κόμματός του»