ΣΥΡΙΖΑ: Τα είπαν όλα για Παππά με τη σιωπή τους

Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε πάνω του, και στη χθεσινή (Τρίτη) συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τις επιθέσεις που δέχεται ο Νίκος Παππάς τις τελευταίες ημέρες.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Αυτή η στάση, ωστόσο, του πρώην πρωθυπουργού δεν βρίσκει σύμφωνους όλους τους βουλευτές του κόμματος κι αυτό αποτυπώθηκε και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης με τη μέθοδο της σιωπής, όπως πληροφορείται το Politic.

Δεν είναι τυχαίο ότι δεν πήραν το λόγο οι Πάνος Σκουρλέτης, Ευκλείδης Τσακαλώτος κι Ανδρέας Ξανθός, από τους πιο άσπονδους συντρόφους του τομεάρχη Οικονομίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα πράγματα, μάλιστα, μπορεί να ήταν και χειρότερα για τον κ. Τσίπρα αν ήταν παρών κι ο Νίκος Φίλης, ο οποίος απουσίαζε για ιατρικούς λόγους.

Οι αμφισβητίες της γενικής αντεπίθεσης που κήρυξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι ο Νίκος Παππάς πρέπει να αναλάβει ο ίδιος αποκλειστικώς την ευθύνη για την επιχείρηση διείσδυσης της προηγούμενης κυβέρνησης στα ΜΜΕ και να επιλέξει να κρατηθεί στο παρασκήνιο προκειμένου να μην απολογείται όλο το κόμμα για εκείνον.

Πέρα από τους πιο σκληροπυρηνικούς, οι οποίοι ζητούν στην ουσία το «κεφάλι» του πρώην υπουργού, υπάρχουν κι εκείνοι οι βουλευτές, όπως η Θεανώ Φωτίου, που υποστηρίζουν πως είναι τέτοια η κοινωνική λαίλαπα που επιφέρουν ήδη οι κυβερνητικές πολιτικές ώστε να μην υπάρχει περιθώριο για εσωστρέφεια, η οποία πρέπει να κρατηθεί για πιο γαλήνιες ημέρες.

Από την πλευρά του, ο κ. Παππάς απολογήθηκε ακόμα μια φορά για ζητήματα ύφους και ήθους που προέκυψαν από τη συμπεριφορά του, τονίζοντας, πάντως, πως οι καναλάρχες τον πολεμούν γιατί τους υποχρέωσε να πληρώσουν για τις τηλεοπτικές τους άδειες.

Πολύ καλό κλίμα σε γενικές γραμμές

Την ίδια ώρα, ακούστηκαν φωνές από τον Παύλο Πολάκη για γρήγορη διαμόρφωση κι επικοινώνηση του νέου κυβερνητικού προγράμματος, με τον πρώην υπουργό να συμφωνεί με την προτροπή Τσίπρα να μην αφήνουν στο ΣΥΡΙΖΑ τίποτα να πέσει κάτω.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Νίκος Βούτσης κάλεσε τους συντρόφους του που θίγονται από ανοίκειες επιθέσεις να απευθύνονται στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.

Ταυτοχρόνως, η Πέττυ Πέρκα ζήτησε το κόμμα να μην χρησιμοποιεί μεθόδους κασέτας, όπως είναι οι ηχογραφημένες συνομιλίες του κυκλώματος διαφθοράς από την ΕΥΠ, για να ασκεί αντιπολίτευση.  

Σε γενικές γραμμές, πάντως, το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ήταν πολύ καλό, με τους περισσότερους βουλευτές- συνολικώς ήταν γύρω στους 30- που πήραν το λόγο να κινούνται στην ομιλία Τσίπρα και να προτάσσουν την ανάγκη κομματικής ενότητας κι αλληλεγγύης- η τελευταία ανήκει ως έκφραση στην Όλγα Γεροβασίλη– απέναντι στον κοινό εχθρό που είναι η κυβέρνηση της δεξιάς, όπως την αποκάλεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαναφέροντας προεκλογικά διλήμματα κι όχι τυχαία.

© politic.gr